Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Novemberi könyvbemutatóink

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk novemberi könyvbemutatóinkra.

A KSH Könyvtár és a Syllabux Könyvkiadó szeretettel meghívja Önt közös novemberi rendezvényeire. November 11-én (szerdán) 18 órakor kerül sor Trembácz Éva Zsuzsa Túró Rudi pálcikával című könyvének bemutatójára. November 18-án (szerdán) 17 órakor pedig Remisovszky Mátyás mutatja be Zsebkritikák című könyvét.

November 25-én (szerdán) 16:30-kor Páll Szilárd Keszi Dániel ajándék napja című könyvével ismerkedhetnek meg. A szerző beszélgetőtársa Tóth Judit Nikolett, a könyvből felolvas Horváth Lajos.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Ingyenes társadalomtudományi kiadványbörze

Könyvtárunkban 2015. november 16. és 20. között, nyitvatartási időben (hétfő–csütörtök: 8–19, péntek: 8–16) ingyenes kiadványbörzét rendezünk a nálunk fellelhető, állományba nem kerülő dokumentumokból. Ennek keretében több száz, főként statisztikai, demográfiai, közgazdasági, szociológiai és pszichológiai témájú, magyar és idegen nyelvű, régebbi és újabb könyv, folyóirat és elektronikus dokumentum közül válogathatnak.

Kérjük, válogatási szándékukat nevük, intézményük, telefonszámuk és e-mailes elérhetőségük megadásával az alábbi elérhetőségeken jelezzék:

E-mail: adrienn.safar@ksh.hu
Telefon: +36 1 345 63 44; +36 1 345 62 86

Megjelent a Nemzetközi Statisztikai Figyelő 2015/3. száma

Napvilágot látott könyvtárunk Nemzetközi Statisztikai Figyelő című társadalomtudományi szemléző folyóiratának új száma. A negyedévente, elektronikus formában és ingyenesen megjelenő referáló lapban a külföldi statisztikai-demográfiai szakirodalmat és egyéb, nem feltétlenül írott anyagokat igyekszünk olvasmányosan szemlézni. A folyóirat új, elektronikus könyvjelzővel ellátott száma elérhető a http://konyvtar.ksh.hu/inc/kiadvany_nsf/nsf_2015_03.pdf címen.

Októberi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe október folyamán beválogatott friss, 2014–2015-ös megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban. A Bibó István-teremben elhelyezett művek kölcsönözhetők, a szakolvasóban található dokumentumok helyben használhatók.

Megosztás a facebookon. Megosztás Twitteren Küldés e-mailben Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva