Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Programjaink áprilisban

Szeretettel várjuk Önöket az alábbi áprilisi programjainkra!

Ha hétfő, akkor áprilisban is Családi társasjátékklub a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében. Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük.

Április 12-én (szerdán) Húsvéti kézműves foglalkozást tartunk kicsiknek és nagyoknak, ahol többek között zokninyulat is készíthetnek. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött; a jelentkezéseket Bori Ildikó kolléganőnk fogadja a +36 1 345-6034-es telefonszámon vagy az ildiko.bori@ksh.hu e-mail címen.

Április 20. és 23. között a KSH Könyvtár is részt vesz a Millenárison megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. Kiadványainkat 50–60%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg a B58-as standon a fesztivál ideje alatt.

A KSH Könyvtár szeretettel meghívja Önt április 24-én (hétfőn) 16 órára A Tigris tíz szeme címmel, Nacsinák Gergely András vallástörténész, ortodox teológus előadására.

Április 26-án (szerdán) 16.30-tól író-olvasó találkozót szervezünk Bódai-Soós Judit meseíróval. A program célcsoportja alsó tagozatos gyerekek.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Rendhagyó nyitvatartási napok áprilisban

Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy könyvtárunk április 13-án (csütörtökön) 8 és 14 óra között tart nyitva, április 14-én (nagypénteken) és április 17-én (húsvéthétfőn) a könyvtár zárva tart.

Márciusi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe március folyamán beválogatott friss, 2016–2017-es megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban. A Bibó István-teremben elhelyezett művek kölcsönözhetők, a szakolvasóban található dokumentumok helyben használhatók.

Próbahozzáférés a Taylor & Francis kiadó kollekcióihoz és a MeRSZ adabázishoz

Könyvtárunk az Elektronikus Információszolgáltatás (EISZ) Nemzeti Program keretében május 31-ig ingyenes próbahozzáférést kapott a Taylor & Francis Social Science & Humanities-, Science & Technology- és Medical Library kollekcióihoz. A próbahozzáférésben szereplő folyóiratokban könyvtárunk számítógépein keresztül böngészhetnek.

Az Akadémiai Kiadó kipróbálásra megnyitja MeRSZ szolgáltatását, amely április 30-ig lesz elérhető. A Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás alap- és referenciaművek, kézikönyvek, egyetemi tankönyvek és jegyzetek elektronikus gyűjteménye, amely jelenleg több mint százhetven, 2017 végéig pedig várhatóan háromszáz mű elektronikus elérését biztosítja.

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenKüldés e-mailbenLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk