Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Népszámlálás 2022

A Központi Statisztikai Hivatal szervezésében 2022. október 1. és november 28. között kerül sor hazánk történetének 16. népszámlálására, mely az első, teljes egészében online formában lebonyolítandó összeírás a hazai cenzusokat tekintve. A népszámlálásban való részvétel kötelező jellegű, a kérdőívek önkitöltésére az október 1–16. közötti időszak áll rendelkezésre. Akik nem élnek ezzel a lehetőséggel, azokat számlálóbiztos fogja felkeresni. Több könyvtárhoz hasonlóan, a KSH Könyvtár is ingyenesen biztosít lehetőséget az olvasók számára elérhető számítógépeken a kérdőívek kitöltésére. Ehhez nem szükséges a könyvtárba beiratkozni, csupán a népszámlálási kérdőív kitöltésére vonatkozó igényt kell jelezni a könyvtár munkatársai számára. Fontos azonban, hogy a KSH-tól kapott, a kitöltési felületre történő belépéshez szükséges kódot tartalmazó levelet hozzák magukkal, akik nálunk szeretnék kitölteni a kérdőívet.

Októberi programjaink

Ha hétfő, akkor családi társasjátékklub. A KSH Könyvtár és a homoludens.hu Egyesület közös rendezésű családi társasjátékklubja októberben is várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat hétfőnként 16 és 19 óra között. Helyszín: Thirring Lajos terem. Időpontok és játékok: 10. 10. Turtle Bay, 10. 17. Clack Family, 10. 24. Hangadó.

2022. október 13-án (csütörtökön) 17:00 órától várjuk a kedves érdeklődőket A Hetedik című irodalmi folyóirat műsorára. A Hetedik célja, hogy a megosztott irodalmi életből kirekesztett, de igényesen alkotó, tehetséges költők és írók műveit gyűjtse össze és őrizze meg, ezzel felmutatva munkásságuk értékeit és hitelesítve is munkásságukat. Ez alkalommal A Hetedik műhelymunkájába nyerhetnek bepillantást az érdeklődők, hiszen nyílt szerkesztőségi ülést tartanak a könyvtárban, mely során néhány szerzőtől és szerkesztőtől kerül egy-egy írásmű felolvasásra, valamint a jelen lévő szerkesztők, mint egy rögtön ítélő szerkesztőbizottság tagjai, helyben el is mondják véleményüket, kritikájukat. Helyszín: Bibó István terem.

2022. október 19-én (szerdán) 17:00 órától sok szeretettel vár mindenkit a KSH Könyvtár könyvklubja, „...nekem tetszett, szeretném veletek megosztani...” címmel! A következő feldolgozandó kötet: Lénárt Sándor: Egy nap a láthatatlan házban. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2022. október 26-án (szerdán) 16:30 órától szeretettel várja az érdeklődőket a Kölcsey Ferenc Olvasókör, a KSH Könyvtár és a Könyvtárellátó Kuba a változások előtti 24. órában című rendezvényére. Amikor azt mondjuk Kuba, mindenki az életörömre, a latin zenére, a karibi emberek vidámságára, és a forradalomra gondol. Ez a forradalom 60 év alatt Kubát olyan állapotba juttatta, amelyet a ma ott élők már egyre nehezebben képesek elviselni. Ehhez még hozzájárul a mobiltelefonok és az internet, amelyek révén még egyértelműbben szembesülnek a mindennapi nyomorukkal. A változások elkerülhetetlenek. De milyen irányt vesz ez a gyönyörű ország? Egy, a szemünknek sok szépet adó, de érzelmileg felkavaró utazásról kapunk betekintést. Vendég: Rév András. Helyszín: Thirring Lajos terem.

Rendhagyó nyitvatartási nap

A könyvtár 2022. október 15-én (szombat) 9 és 13 óra között tart nyitva.

2022. augusztus–szeptemberi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe augusztus–szeptember folyamán beválogatott friss, 2021–2022-es megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban.

KSH Könyvtár Facebook oldala KSH Könyvtár Instagram oldala Válasz küldése Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő, kedd, csütörtök: 8:00–19:00
Szerda: 12:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk