Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

November 21-étől újra látogatható a könyvtár!

Kedves Olvasónk!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy 2022. november 21-étől (hétfő) újra látogatható lesz könyvtárunk! A nyitást követő első két hétben – december 2-áig – hétfőtől csütörtökig 8 és 17 óra, pénteken 8 és 16 óra között várjuk régi és új olvasóinkat. A zárvatartás ideje alatt lejárt olvasójegyek érvényességét 1 hónappal meghosszabbítjuk.

Köszönjük eddigi türelmét és megértését!

Rendezvényeink

A nyitást követően újfent várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat a KSH Könyvtár és a homoludens.hu Egyesület közös rendezésű családi társasjátékklubja hétfőnként 16 és 19 óra között. Helyszín: Thirring Lajos terem. Időpontok és játékok: November 21. Clack Family., November 28. Aranyásók - a sötét barlang. December 5. Betta., December 12. Teknős csúszda., December 19. Framework.

2022. november 23-án (szerda) 17 órától sok szeretettel vár mindenkit a KSH Könyvtár könyvklubja, „...nekem tetszett, szeretném veletek megosztani...” címmel! A következő feldolgozandó kötet: Závada Pál: Hajó a ködben. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2022. november 30-án (szerda) 16:30 órakor kezdődik a Kölcsey Ferenc Olvasókör következő rendezvénye. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2022. december 1-jén 17 órától várjuk a kedves érdeklődőket A Hetedik című irodalmi folyóirat műsorára. A Hetedik célja, hogy a megosztott irodalmi életből kirekesztett, de igényesen alkotó, tehetséges költők és írók műveit gyűjtse össze és őrizze meg, ezzel felmutatva munkásságuk értékeit és hitelesítve is munkásságukat. Helyszín: Bibó István terem.

2022. december 6-án 17 órai kezdettel a Magyar Statisztikai Társaság Statisztikatörténeti Szakosztályának rendezvényén dr. Lencsés Ákos, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) adatgazdásza, a Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) vezetőségi tagja tart előadást Az adatalapú tudományos világkép kialakulása címmel. Helyszín: Thirring Lajos terem.

Megjelent a Nemzetközi Statisztikai Figyelő új száma

Tájékoztatjuk, hogy megjelent negyedéves elektronikus demográfiai, társadalmi és gazdasági szemléző folyóiratunk, a Nemzetközi Statisztikai Figyelő idei második száma, amely erről a linkről szabadon letölthető. Kérdéseiket, hozzászólásaikat örömmel fogadjuk a pasztor.angelika@kshkonyvtar.hu e-mail-címen. Tartalmas böngészést kívánunk!

KSH Könyvtár Facebook oldala KSH Könyvtár Instagram oldala Válasz küldése Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő, kedd, csütörtök: 8:00–19:00
Szerda: 12:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk