A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Szolgáltatáskiesés informatikai karbantartás miatt

Kedves Olvasónk!

Tájékoztatjuk, hogy technikai okok miatt 2023. január 13-án (péntek) 17 és 18 óra között, valamint január 16-án (hétfő) 7 és 8 óra között az online katalógusba történő bejelentkezés, a dokumentumok böngészése, bekérése, foglalása, előjegyzése, valamint a kölcsönzési idő hosszabbítása szünetel.

Köszönjük szíves türelmét és megértését!

Januári rendezvényeink

Januárban is várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat a KSH Könyvtár és a homoludens.hu Egyesület közös rendezésű családi társasjátékklubja hétfőnként 16 és 19 óra között. Helyszín: Thirring Lajos terem. Időpontok és játékok: Január 16. Café., Január 23. Burgle Boss. Január 30. Framework.

2023. január 18-án (szerda) 17 órától sok szeretettel vár mindenkit a KSH Könyvtár könyvklubja, melynek vendége Závada Pál, a Hajó a ködben című kötet szerzője lesz. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2023. január 24-én (kedd) szeretettel várja az érdeklődőket a Kölcsey Ferenc Olvasókör, a KSH Könyvtár és a Könyvtárellátó az Országos Széchényi Könyvtárba történő látogatásra a magyar kultúra napja alkalmából. A délután programja a következő: 14.45-kor találkozó az OSZK főbejárata előtt, majd 15 órától két lehetőség közül választhatnak az érdeklődők: raktársétán vesznek részt vagy a könyvtár digitalizáló központját tekintik meg. A látogatást 16.30-tól az Esszencia és a Vershaza kiállítások tárlatvezetéssel egybekötött megtekintése zárja. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő elérhetőségeken lehet: e-mail: szoro.ilona@kello.hu, és telefonon a 06-30-955-7375 számon keresztül.

Külföldi adatbázisok elérése

2023 januárjától az alábbi két külföldi adatbázis vált hozzáférhetővé könyvtárunkban.

A Cambridge Journals Full Package keretében a Cambridge University Press, a világ egyik vezető egyetemének tudományos kiadója több mint 400 tudományos folyóirat csaknem 2 millió teljes szövegű cikkéhez biztosít hozzáférést. A multidiszciplináris folyóirat-adatbázis kiemelkedő különösen a bölcsész- és társadalomtudományokban, de a természettudományi és műszaki tudományok is képviseltetik benne magukat.

A GALE Research Complete (korábbi nevén GALE Reference Complete) a szolgáltató legnagyobb, elsődleges forrásokat és periodikákat (folyóiratokat, napilapokat, magazinokat) tartalmazó multidiszciplináris gyűjteménye az irodalomtól a műszaki tudományokig. Tartalmazza az Academic OneFile, a General OneFile, a Gale Literature és a Gale Business Insights adatbázisokat, 1700 e-könyvet és a különböző tárgykörű, elsődleges forrásokat tartalmazó Archives Unbound Collection-t. Az adatbázis 28 000 periodikát, sok millió cikket, 1,5 millió irodalmi tételt, 13 millió oldal elsődleges dokumentumot foglal magában.

Megjelent a Nemzetközi Statisztikai Figyelő új száma

Tájékoztatjuk, hogy megjelent negyedéves elektronikus demográfiai, társadalmi és gazdasági szemléző folyóiratunk, a Nemzetközi Statisztikai Figyelő legújabb száma, amely erről a linkről szabadon letölthető. Kérdéseiket, hozzászólásaikat örömmel fogadjuk a pasztor.angelika@kshkonyvtar.hu e-mail-címen. Tartalmas böngészést kívánunk!

KSH Könyvtár Facebook oldala KSH Könyvtár Instagram oldala Válasz küldése Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő, kedd, csütörtök: 8:00–19:00
Szerda: 12:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk