A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Rendezvényeink

2023. február 1-jétől 2023. március 31-éig tekinthető meg könyvtárunk folyosóján, nyitvatartási időben Rechtorisz Ákos Az Ember című kiállítása.

Februárban is várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat a KSH Könyvtár és a homoludens.hu Egyesület közös rendezésű családi társasjátékklubja hétfőnként 16 és 19 óra között. Helyszín: Thirring Lajos terem. Időpontok: Február 13., 20. és 27.

2023. február 15-én (szerda) 17 órától sok szeretettel vár mindenkit a KSH Könyvtár könyvklubja, melynek témája Doris Lessing Az ötödik gyermek című kötete lesz. Helyszín: Thirring Lajos terem.

Szintén 2023. február 15-én (szerda) 17 órától várjuk a kedves érdeklődőket A Hetedik című irodalmi folyóirat Bátrak Viadala 3 című nyilvános íróműhelyébe. Az estet Szecsődy Péter vezeti, közreműködik Dobosné Pecznyik Ibolya. A Hetedik célja, hogy a megosztott irodalmi életből kirekesztett, de igényesen alkotó, tehetséges költők és írók műveit gyűjtse össze és őrizze meg, ezzel felmutatva munkásságuk értékeit és hitelesítve is munkásságukat. Helyszín: Bibó István terem.

2023. március 1-jén (szerda) 16.30 órakor kezdődik a Magyarország Felfedezése Alapítvány (MFA), a Kölcsey Ferenc Olvasókör és a KSH Könyvtár közös rendezvénye. A kerekasztal-beszélgetés témája Füzi László, a MFA kurátora 2021-ben megjelent, A világ változása című kötete lesz, melyben a szerző saját életének változásait örökítette meg. A beszélgetés moderátora Tóth Pál Péter, a MFA elnöke, a beszélgetés résztvevői Füzi László és Sztáray Kézdy Éva, a MFA kurátora. Helyszín: Bibó István terem.

Külföldi adatbázisok elérése

2023 januárjától az alábbi két külföldi adatbázis vált hozzáférhetővé könyvtárunkban.

A Cambridge Journals Full Package keretében a Cambridge University Press, a világ egyik vezető egyetemének tudományos kiadója több mint 400 tudományos folyóirat csaknem 2 millió teljes szövegű cikkéhez biztosít hozzáférést. A multidiszciplináris folyóirat-adatbázis kiemelkedő különösen a bölcsész- és társadalomtudományokban, de a természettudományi és műszaki tudományok is képviseltetik benne magukat.

A GALE Research Complete (korábbi nevén GALE Reference Complete) a szolgáltató legnagyobb, elsődleges forrásokat és periodikákat (folyóiratokat, napilapokat, magazinokat) tartalmazó multidiszciplináris gyűjteménye az irodalomtól a műszaki tudományokig. Tartalmazza az Academic OneFile, a General OneFile, a Gale Literature és a Gale Business Insights adatbázisokat, 1700 e-könyvet és a különböző tárgykörű, elsődleges forrásokat tartalmazó Archives Unbound Collection-t. Az adatbázis 28 000 periodikát, sok millió cikket, 1,5 millió irodalmi tételt, 13 millió oldal elsődleges dokumentumot foglal magában.

KSH Könyvtár Facebook oldala KSH Könyvtár Instagram oldala Válasz küldése Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő, kedd, csütörtök: 8:00–19:00
Szerda: 12:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk