A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Kedves Olvasónk!

Könyvtárunk 2023. augusztus 28-ától (hétfő) a megszokott nyitvatartási rend szerint üzemel.

Rendezvényeink

Augusztus végén és szeptemberben ismét várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat a KSH Könyvtár és a homoludens.hu Egyesület közös rendezésű családi társasjátékklubja hétfőnként 16 és 19 óra között. Időpontok: augusztus 28., szeptember 4., 11., 18., 25. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2023. szeptember 7-én (csütörtök) 17 órakor szeretettel várjuk az érdeklődőket Rádiógram egy szovjet iskolahajón, avagy a navigáció tizenhét szemesztere című beszélgetőestünkre a könyv írójával, a hajómérnök, statisztikus, műfordító Marosi Lajossal. A beszélgetést moderálja: Nyári László, a könyv szereplője, a szerző egykori iskolatársa. Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban a korlátozott férőhelyek száma miatt REGISZTRÁCIÓHOZ kötött! Jelentkezni a kiss.violetta@kshkonyvtar.hu címen lehet. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2023. szeptember 19-én (kedd) 17 órakor sok szeretettel várjuk az érdeklődőket Petrich Kató (1908–1987) A levelekben mesélő festőművész-rajztanárnő című kiállításának megnyitójára. A kiállítást Bogdán Melinda PhD, az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum múzeumigazgatója nyitja meg. Helyszín: Bibó István terem. A kiállítás megtekinthető 2023. november 7-éig a könyvtár nyitvatartási idejében.

2023. szeptember 20-án (szerda) 17 órától sok szeretettel vár minden érdeklődőt a KSH Könyvtár könyvklubja! Az est során Csernok Attila A komáromi pontonhíd című művét dolgozzuk fel, a klub témája: Történelmi könyvek. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2023. szeptember 27-én (szerda) 17 órától A Hetedik című irodalmi folyóirat felolvasóestje várja az érdeklődőket. Helyszín: Bibó István terem

A KSH Könyvtár az ELTE BTK Könyvtári Napján

2023. szeptember 12-én (kedd) ismét kitelepülünk az ELTE BTK Múzeum körúti campuszára. A helyszínen 4 hónapos ingyenes beiratkozási lehetőséggel várjuk a statisztika, a demográfia vagy a társadalomtudományok iránt érdeklődő egyetemistákat. A könyvtár standjához ellátogató hallgatók megismerkedhetnek sokrétű állományunkkal, adatbázisainkkal, kiadványainkkal és a könyvtár térképgyűjteményébe is bepillantást nyerhetnek.

Kulturális Örökség Napjai a KSH Könyvtárban

A korábbi évekhez hasonlóan 2023. szeptember 16–17-én (szombat-vasárnap) a KSH Könyvtár ismét részt vesz  a Kulturális Örökség Napjain, mely során könyvtárunk látogathatóvá válik a nagyközönség számára. A részleteket hamarosan közöljük honlapunkon és Facebook-oldalunkon.

A KSH Könyvtár a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

A könyvtár idén is részt vesz a Millenárison megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, amelyre – 2023. szeptember 28. és október 1. között (csütörtök-vasárnap) immár 28. alkalommal kerül sor. A Könyvfesztivál időtartama alatt kiadványainkat 30–60%-os kedvezménnyel vásárolhatják, illetve rendelhetik meg a helyszínen és a könyvtárban egyaránt. Köteteink mellett tematikus térképmásolatainkból is válogathatnak az érdeklődők. A helyszínen 4 hónapos ingyenes beiratkozási lehetőséget is biztosítunk. A KSH Könyvtár standja a B9-es jelzetű lesz.

KSH Könyvtár Facebook oldala KSH Könyvtár Instagram oldala Válasz küldése Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő, kedd, csütörtök: 8:00–19:00
Szerda: 12:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk