A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Rendezvényeink

Októberben ismét várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat a KSH Könyvtár és a homoludens.hu Egyesület közös rendezésű családi társasjátékklubja hétfőnként 16 és 19 óra között. Időpontok: október 9., 16., 30. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2023. október 10-én (kedd) 17 órától sok szeretettel várunk minden érdeklődőt Németh Nyiba Sándor olimpikon, költő, zeneszerző Ne szégyelld, hogy van lelked című előadására! Az rendezvény során vendégünk mesél szakmai életútjáról, illetve arról, hogyan tud egyszerre jelen lenni a költészet, a sport és a zene világában. Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban a korlátozott férőhelyek száma miatt REGISZTRÁCIÓHOZ kötött! Jelentkezni a kiss.violetta@kshkonyvtar.hu címen lehet. A rendezvény Facebook-eseménye ezen linken érhető el. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2023. október 12-én (csütörtök) 17 órától szeretettel várjuk a színházkedvelőket és az érdeklődőket a Madách Színház Írók-Sorsok-Szerelmek című online irodalmi programsorozatának A két egyetlen – Karinthy Frigyes nagy szerelmei című film-szín-játékára.
Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban a korlátozott férőhelyek száma miatt REGISZTRÁCIÓHOZ kötött! Jelentkezni a kiss.violetta@kshkonyvtar.hu címen lehet. Az ingyenes filmvetítés a Madách Színház támogatásával, a Színház Madách SzínpadON című online programsorozatának könyvtári partnerprogramja keretében valósul meg. Bővebb információ: www.madachszinhaz.hu/szinpadon. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2023. október 18-án (szerda) 17 órától sok szeretettel vár minden érdeklődőt a KSH Könyvtár könyvklubja! Az est során Simone de Beauvoir Minden ember halandó című művét dolgozzák fel. A következő alkalommal – 2023. november 15-én 17 órától – Axel Munthe San Michele regénye című könyvéről beszélgetnek majd az est folyamán. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2023. október 19-én (csütörtök) 17 órától A Hetedik című irodalmi folyóirat felolvasóestje várja az érdeklődőket, mely során a rendezvényeiken rendszeresen szereplő előadók ez alkalommal az általuk választott szerzők műveit olvassák fel. Az eseménnyel kapcsolatos további részletek hamarosan elérhetővé válnak honlapunkon. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2023. október 25-én (szerda) 16:30-tól szeretettel várja az érdeklődőket a Kölcsey Ferenc Olvasókör Vár-e az otthon – Otthon-e a vár? címmel Urbán sch Erika családszociológus, mediátor, pszichopedagógus Farkas báránybőrben című kötetének könyvbemutatójára. A dedikált regény a bolti árnál kedvezőbben megvásárolható és a beszélgetést követően egy könyv, a résztvevők között kisorsolásra kerül. A rendezvényt Bánsági Ildikó a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő novellafelolvasása színesíti majd. A könyvbemutatót követően Szalai Katalin kódexíró-oklevélgrafikus Mesél a naptár…Kastélyok, Várak, Legendák 2024 című kézzel festett naptárának bemutatójára kerül sor. A naptárat az érdeklődők a helyszínen megvásárolhatják és dedikáltathatják. Az est során közreműködik Trabalka Szilvia mesélő és Heinczinger Mika zenész, a Misztrál Együttes alapító tagja. Helyszín: Thirring Lajos terem.

KSH Könyvtár Facebook oldala KSH Könyvtár Instagram oldala Válasz küldése Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő, kedd, csütörtök: 8:00–19:00
Szerda: 12:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk