A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Rendezvényeink

Májusban ismét várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat a KSH Könyvtár és a homoludens.hu Egyesület közös rendezésű családi társasjátékklubja hétfőnként 16 és 19 óra között. Időpontok: május 6., 13., 27. Helyszín: Thirring Lajos terem.

A 2024. április 30-i alkalom helyett ÚJ IDŐPONTBAN, 2024. MÁJUS 9-ÉN (CSÜTÖRTÖK) 17 órától várunk minden érdeklődőt Ferenczfi-Faragó Eszter Asszony-írók című monodrámájának bemutatójára Gyulai Zsuzsa Radnóti-díjas versmondó előadásában. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. május 14-én (kedd) 17 órától szeretettel várjuk az alábbi problémákkal küzdőket vagy a téma iránt érdeklődőket Ha nincs minden rendben című gyász témájú előadásunkra és beszélgetésünkre egy órában.

Ha nincs minden rendben és elég volt a megnyugtatásnak szánt tanácsokból, mert:

- Elhunyt családtagját, barátját gyászolja.

- Elvált és mégsem szabadul a fájdalomtól.

- Nem találja a helyét.

Az est előadója Szabó István, Gyászfeldolgozás Módszer® specialista, okleveles coach. Részvételét kérjük, a kiss.violetta@kshkonyvtar.hu címre jelezze! A rendezvény Facebook-eseménye ezen linken érhető el. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. május 15. (szerda) 17 órától sok szeretettel vár minden érdeklődőt a KSH Könyvtár könyvklubja, ahol ezúttal Franciaország a téma. Az est során Valérie Perrin: Másodvirágzás című művét dolgozzák fel. A következő alkalom időpontja és témája: június 19. (szerda) 17 óra: Mathias Énard: Mesélj nekik csatákról, királyokról és elefántokról. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. május 16-án (csütörtök) 17 órától a Hetedik Folyóirat irodalmi estjére várjuk az érdeklődőket! Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. május 21-én (kedd) 17 órától az Akit rémek rémnek látnak, avagy EGY TISZTASZÍVŰ HŐS A KÖZÉPKORBÓL című irodalmi beszélgetésre és játékra invitáljuk az érdeklődőket Gáspár András Gáspár író, színművész, rendező, drámatanár, Jamie Oliver és a Kung Fu panda Po-jának magyar hangjával. Az eseményen résztvevők az est során egy interaktív játék részesei lehetnek, mely alkalmával egy különleges értéktőzsdén licitálhatnak a különböző emberi értékekre. A játék keretében lehetőség lesz az íróval és egymással beszélgetni az élet nagy dolgairól.
Az előadás ingyenes, azonban a férőhelyek korlátozott száma miatt REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! Jelentkezési szándékát kérjük, a
kiss.violetta@kshkonyvtar.hu címre jelezze! Az eseményre 16 éves (Young Adult) kortól várjuk az érdeklődőket. A rendezvény Facebook-eseménye ezen linken érhető el. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. május 28-án (kedd) 17 órától sok szeretettel várjuk az érdeklődőket Gémes Anetta festőtanár Van valami változatlan... című kiállításának megnyitóján. A tárlatot Szalay Ágnes képzőművész tanár nyitja meg. A kiállítás megtekinthető 2024. július 25-ig a könyvtár folyosóján. Helyszín: Bibó István terem.

2024. május 30-án (csütörtök) 16.30-tól várjuk sok szeretettel az érdeklődőket Kovács Krisztina Egyiptom-utazó Egyiptom romantikája a szívem tükrében című előadására a Kölcsey Ferenc Olvasókör szervezésében.
Az előadó gondolatai: "Egyiptom a piramisok, az ókori templomok, a fáraók, a hieroglifák, a sivatagok, a mecsetek, a közlekedési káosz, a bazárok, a baksis, a napimádók, a búvárok, a kék ég, az oázisok, a tradíciók és hagyományok földje? “Egyiptom a Nílus ajándéka, “Egyiptom a civilizáció bölcsője”. Mennyire igazak a rá aggatott jelzők, sztereotípiák? Valójában külön-külön egyik sem, hanem a felsoroltak különös egyvelege adja azt az esszenciát, ami miatt visszavágyunk. Milyen az, amikor már nem csak a szemünkkel látjuk az országot, hanem a szívünkkel is érezzük? Miért éppen Egyiptom és miért érdemes odamenni? A helyiek szerint is “aki egyszer belekóstolt a Nílus vizébe, annak vissza kell ide térnie”."

Helyszín: Thirring Lajos terem.

KSH Könyvtár Facebook oldala KSH Könyvtár Instagram oldala Válasz küldése Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő, kedd, csütörtök: 8:00–19:00
Szerda: 12:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk