A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

A könyvtár nyári nyitvatartási rendje

Tájékoztatjuk, hogy július 19-ig (péntek) a könyvtár a szokásos nyitvatartási rend szerint üzemel. Július 22-től (hétfő) augusztus 2-ig (péntek) csökkentett nyitvatartási idővel, de folyamatos raktári kiszolgálással várjuk látogatóinkat az alábbiak szerint.

Hétfő: 9:00 – 17:00
Kedd: 9:00 – 17:00
Szerda: 9:00 – 17:00
Csütörtök: 9:00 – 17:00
Péntek: 8:00 – 16:00

Augusztus 5-től (hétfő) augusztus 30-ig (péntek) könyvtárunk zárva tart.

Szeptember 2-tól (hétfő) a szokásos nyitvatartási rend szerint várjuk olvasóinkat.

A KSH Könyvtár részvétele a 95. Ünnepi Könyvhéten

A KSH Könyvtár idén is részt vesz az immár 95. alkalommal megrendezésre kerülő Ünnepi Könyvhéten, amely során a kiadók 2024. június 13. és 16. között a Vörösmarty téren, a Vigadó téren és a Duna-korzón várják az érdeklődőket. A Könyvhét időtartama alatt kiadványainkat 30–60%-os kedvezménnyel vásárolhatják és rendelhetik meg a helyszínen és a könyvtárban egyaránt. Köteteink mellett tematikus térképekből (demográfia, nemzetiség, egészségügy, hegy- és vízrajz, gazdaság, kultúra és egyéb témakörök) is válogathatnak az érdeklődők, valamint igénybe vehetik a négy hónapos ingyenes beiratkozási lehetőséget is. A KSH és a KSH Könyvtár közös pavilonja a 20-as számú lesz.

II. Kerület Napja

2024. június 22-én (szombat) 10 órától ismét megrendezésre kerül a II. Kerület Napja, melyre könyvtárunk is kitelepül. A rendezvényre a Klebelsberg Kultúrkúria kertjében kerül sor, itt várjuk az érdeklődőket négy hónapos ingyenes beiratkozási, valamint kölcsönzési lehetőséggel és kézműveskedéssel.

Rendezvényeink

Júniusban ismét várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat a KSH Könyvtár és a homoludens.hu Egyesület közös rendezésű családi társasjátékklubja hétfőnként 16 és 19 óra között. Időpontok: június 3., 10., 17., 24.
Helyszín:
Thirring Lajos terem.

2024. június 6-án (csütörtök) 17 órától ismét szeretettel várunk minden színházkedvelőt és érdeklődőt a Madách Színház Írók-Sorsok-Szerelmek című online irodalmi programsorozatának Tercett – Móricz Zsigmond szerelmei című film-szín-játékára.
Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban a korlátozott férőhelyek száma miatt REGISZTRÁCIÓHOZ kötött! Jelentkezni a
kiss.violetta@kshkonyvtar.hu címen lehet.
Az ingyenes filmvetítés a Madách Színház támogatásával, a Színház Madách SzínpadON című online programsorozatának könyvtári partnerprogramja keretében valósul meg.
Bővebb információ:
www.madachszinhaz.hu/szinpadon.
Helyszín:
Thirring Lajos terem.

2024. június 11-én (kedd) 17 órától sok szeretettel várunk minden érdeklődőt Horváth Júlia Borbála a Tiszai história – Folyók násza című kötetbemutató beszélgetésére a Magyarország Felfedezése Alapítvány és a KSH Könyvtár szervezésében.
Az est háziasszonya: Kálmán Rita, a KSH Könyvtár főigazgatója.
Moderátora: Tóth Pál Péter, az Alapítvány elnöke.
A kötetet bemutatja: Temesi Ferenc Kossuth- és József Attila-díjas író, műfordító.
A bemutatón részt vesz: Horváth Júlia Borbála, a könyv szerzője.
Helyszín: Bibó István terem.

2024. június 14-én (péntek) 13.00 és 16.00 óra között várjuk az érdeklődő kicsiket és nagyokat a Könyv és olvasás kicsit másként – Könyvek szerepe az olvasókörök napi tevékenységében című rendezvényünkre!
A 95. Ünnepi Könyvhét keretében megrendezésre kerülő rendezvényre az Olvasókörök Szövetségének több tagszervezetéből érkeznek, és a társas tevékenységet, közösségi aktivitást elősegítő könyvek bemutatására kerül sor interaktív programelemekkel.
A rendezvényen választható programok: busóálarc készítése, horgolás, hímzés, gobelin, foltvarrás, papír- és textilfigurák készítése, kosárfonás papírból, amigurumi, gyöngygobelin, zenélés, festés, süteménykóstolás.
Az esemény moderátora: Dr. Szóró Ilona.
Kérjük, hogy a részvételi szándékukat a
kiss.violetta@kshkonyvtar.hu e-mail-címre jelezzék!
Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. június 18-án (kedd) 17 órától a Hetedik Folyóirat irodalmi estjére várjuk az érdeklődőket!
Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. június 19. (szerda) 17 órától sok szeretettel vár minden érdeklődőt a KSH Könyvtár könyvklubja, ahol ezúttal a Francia irodalom a téma! Az est során Mathias Énard: Mesélj nekik csatákról, királyokról és elefántokról című művét dolgozzák fel.
Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. július 25-ig Gémes Anetta festőművész Van valami változatlan… című kiállítás ingyenesen látogatható a könyvtár folyosóján.

KSH Könyvtár Facebook oldala KSH Könyvtár Instagram oldala Válasz küldése Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő, kedd, csütörtök: 8:00–19:00
Szerda: 12:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk