Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Első őszi programjaink

Szeretettel várjuk az érdeklődőket szeptemberi programjainkra.

Könyvtárunk folyosóján 2015. szeptember 30-áig Torma Katalin Festmények és szobrok című kiállítása tekinthető meg.

Jövő héttől ismét megnyitja kapuit társasjátékklubunk. Hétfőnként 16-tól 19 óráig várjuk szeretettel a játszani vágyókat, ősszel első alkalommal szeptember 7-én.

Július–augusztusi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe július–augusztus folyamán beválogatott friss, 2014–2015-ös megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban. A Bibó István-teremben elhelyezett művek kölcsönözhetők, a szakolvasóban található dokumentumok helyben használhatók.

Új adatbázis-elérési lehetőségek

Olvasótermeinkben szeptembertől elérhető az Arcanum Digitális Tudománytár, amely több mint kétszázhúsz magyar tudományos és művészeti folyóirat, nyolc napilap, tizennyolc hungarológiai periodika, tíz klasszikus lexikonsorozat és tizenhét, a család- és helytörténeti kutatásokhoz felhasználható mű teljes szövegét tartalmazza, egységes keresőfelületet biztosítva az anyaghoz.

Könyvtárunk próbahozzáférést kapott a Johns Hopkins University Press által üzemeltetett Project MUSE társadalomtudományi részadatbázisához. Regisztrált olvasóink hatvan külföldi közgazdaság-tudományi, szociológiai, demográfiai, logisztikai és politikatudományi folyóirat tartalmát tekinthetik meg szeptember 17-éig a könyvtár számítógépein.

Ugyancsak próbahozzáférést kaptunk szeptember 21-éig a Wiley–Blackwell Kiadó közel hatszáz társadalomtudományi folyóiratához. Az adatbázis ezen a linken érhető el.

Megosztás a facebookon. Megosztás Twitteren Küldés e-mailben Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitva tartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk