Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Programjaink november első felében

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk novemberi programjainkra.

Könyvtárunk folyosóján 2015 novemberében Harmatné Szabó Margit kiállítását tekinthetik meg.

November 2-ától hétfőnként folytatódik családi társasjátékklubjaink sora.

A Magyar Statisztikai Társaság Statisztikatörténeti Szakosztálya szeretettel meghívja Önt Bálint Lajos Öngyilkosságok a XX. század elején Magyarországon című előadására 2015. november 3-án (kedden) 16 órára.

November 5-én (csütörtökön) 16:30 és 18:30 között, a Jobb Veled a Világ Alapítvány programsorozatának részeként kerül sor harmadik boldogságklubunkra, amelynek témája ezúttal a társas kapcsolatok.

A Szent Márton Újborfesztivál és Libator programsorozata alkalmából, a Magyar Statisztikai Társasággal együttműködve november 7–8-án (szombat–vasárnap) a szentendrei skanzenben találkozhatnak velünk az érdeklődők. Látogatóinkat kvízjátékkal, réges-régi gazdacímtárakkal és egyéb érdekes kiadványokkal várjuk. Könyvtárosaink és a Magyar Statisztikai Társaság képviselői a vöcköndi lakóházban és a kondorfai iskola épületében lesznek megtalálhatók.

A KSH Könyvtár és a Szépírók Társasága szeretettel meghívja Önt Szépírók a KSH Könyvtárban című közös sorozatának első rendezvényére 2015. november 12-én (csütörtökön) 16:30-ra. Első vendégünk Ferdinandy György, beszélgetőtársa Bán Magda.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Hozzáférés az Akadémiai Kiadó elektronikus kézikönyveihez

Novemberben ingyenesen hozzáférhetők könyvtárunk olvasótermeiben az Akadémiai Kiadónak a MERSZ- (Magyar E-Referenciaművek Szolgáltatása) program keretében közzétett elektronikus kézikönyvei. Az elérhető címek: Gintli Tibor: Magyar irodalom; Romsics Ignác: Magyarország története; Keserű György Miklós: A gyógyszerkutatás kémiája; Pléh Csaba – Lukács Ágnes: Pszicholingvisztika 1–2.

A szolgáltatásról részletesebben az alábbi linkeken olvashatnak:
Igényfelmérés 2016 – AK MERSZ
Akadémiai Kiadó MERSZ-prezentáció

Rendhagyó nyitvatartási nap novemberben

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2015. november 4-én (szerdán) könyvtárunk technikai okokból 11 és 19 óra között tart nyitva. Köszönjük szíves megértésüket.

Megosztás a facebookon. Megosztás Twitteren Küldés e-mailben Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva