Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Programjaink december első hetében

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk decemberi programjainkra.

Könyvtárunk folyosóján decemberben két kiállítással készülünk látogatóink számára. A falakon Simon Erika festményei lesznek láthatók „Színes tintákról álmodom” című kiállításának keretében, amelynek megnyitóját Trenka Csaba Gábor író tartja meg december 1-jén (kedden) 17 órakor. Az Ünnep című könyvkötészeti kiállításon pedig kollégáink, Bakai Beáta és Balázs Katalin egyedi, míves, kartonból, bőrből és obszidiánból készített munkáit tekinthetik meg.

A Syllabux Könyvkiadó és a KSH Könyvtár szeretettel meghívja Önt december 2-án (szerdán) 17 órára a Pepita füzetek című második világháborús naplókötet bemutatójára. A rendezvényen a könyv közreadójával, Előd Nórával Mérei Anna dokumetumfilm-rendező beszélget.

December 3-án (csütörtökön) 16:30 és 18:30 között, a Jobb Veled a Világ Alapítvány programsorozatának részeként kerül sor negyedik boldogságklubunkra, amelynek témája ezúttal a boldogító jócselekedetek.

Ugyancsak december 3-án (csütörtökön) 16:30-kor mutatjuk be Kovács Gellért Alkonyat Budapest felett című, a magyar ellenállás 1944–1945-ös történetét feldolgozó és a Libri Könyvkiadónál megjelent könyvét. A szerzővel könyvtárunk tájékoztató könyvtárosa, Horváth Balázs beszélget.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Rendhagyó és ünnepi nyitvatartási napjaink decemberben

December 12. (szombat): 8–12

December 16. (szerda): 8–13

December 21–22. (hétfő–kedd): 8–19

December 23. (szerda): 8–14

December 24–25. (csütörtök–péntek): ZÁRVA

December 28–29. (hétfő–kedd): 8–19

December 30. (szerda): 8–14

December 31. – január 1. (csütörtök–péntek): ZÁRVA

A külön nem jelölt napokon a könyvtár a szokásos nyitvatartási rend szerint üzemel. 2016. január 4-étől (hétfőtől) a könyvtár a szokott nyitvatartással várja látogatóit.

Novemberi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe november folyamán beválogatott friss, 2014–2015-ös megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban. A Bibó István-teremben elhelyezett művek kölcsönözhetők, a szakolvasóban található dokumentumok helyben használhatók.

Megosztás a facebookon. Megosztás Twitteren Küldés e-mailben Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva