Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Jó olvasmányokban és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!

2016. januári programjaink

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk januárban esedékes programjainkra.

Január 4-étől hétfőnként folytatódik családi társasjátékklubjaink sora. Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük. Január 11-ei alkalmunkon a Keltis, január 18-án a Szuper Farmer, január 25-én pedig az Aranyásók kerül ki az asztalra.

Szeretettel meghívjuk Önöket január 6-án (szerdán) 17 órára a Syllabux Könyvkiadóval közös könyvtári estünkre, Szirtes Andor Társadalomkritika és progresszió című kötetének bemutatójára. A könyvről Konok Péter történész és K. Horváth Zsolt, az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének oktatója beszélget.

Január 7-én (csütörtökön) 16:30 és 18:30 között ismét megnyitja kapuit boldogságklubunk a könyvtár Thirring Lajos-termében. Ezúttal a célok kitűzésével és elérésével foglalkozunk majd.

A 19. század végi gabonaválság (értelmezések és források) címmel tart előadást Kiss Zsuzsanna, az ELTE Társadalomtudományi Kar Történeti Szociológia Tanszékének munkatársa a Magyar Statisztikai Társaság Statisztikatörténeti Szakosztályának következő, január 19-én (kedden) 16 órakor kezdődő rendezvényén, amelynek helyszíne könyvtárunk Thirring Lajos-terme lesz.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Megjelent a Nemzetközi Statisztikai Figyelő 2015. téli száma

Elektronikus folyóiratunk, a Nemzetközi Statisztikai Figyelő 2015. téli számában minden korábbinál több olvasnivalót kínálunk a társadalomtudományi kérdések iránt érdeklődők számára. A lap terjedelmének közel felét kitevő demográfiai rovatunkban többek között áttekintést adunk a világnépesség alakulásának mérföldköveiről a XX–XXI. században, a nemzetközi migráció, a kínai és az olasz népesedés problémáiról, a kanadai és az amerikai népszámlálás előkészületeiről. Beszámolunk továbbá a Statisztika Világnapja alkalmából Budapesten tartott kétnapos konferenciáról, az ENSZ Millenniumi Fejlesztési Céljainak és Fenntartható Fejlődési Céljainak statisztikai vonatkozásairól, a 2015-ben közgazdasági Nobel-díjjal kitüntetett Angus Deaton A szegénység mérése című művéről, a vállalati kutatás-fejlesztés gazdasági hatásairól, az orosz energiatechnológia jövőjéről és még sok egyéb érdekes témáról.

2015. decemberi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe december folyamán beválogatott friss, 2014–2015-ös megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban. A Bibó István-teremben elhelyezett művek kölcsönözhetők, a szakolvasóban található dokumentumok helyben használhatók.

Megosztás a facebookon. Megosztás Twitteren Küldés e-mailben Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva