Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Programjaink január második felében

Folyosónk falán januárban Friss Krisztina Könyvek és képek című kiállításának képeit tekinthetik meg.

Szeretettel várjuk Önöket a Szépírók Társasága és könyvtárunk közös sorozatának harmadik rendezvényére január 20-án (szerdán) 17 órára. Vendégünk: Szilágyi Ákos József Attila-díjas költő, műfordító, irodalomtörténész. Beszélgetőtársa: Bán Magda szerkesztő.

A KSH Könyvtárban január 27-én (szerdán) 17 órától farsangi kreatív foglalkozást tartunk. Ha kipróbálnád, hogyan lehet bagoly-, róka- vagy katicamaszkot készíteni, itt a helyed! A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött; a jelentkezéseket Győri Krisztina kolléganőnk fogadja a +36 1 345-6202-es telefonszámon vagy a krisztina.gyori@ksh.hu e-mail címen. Szeretettel várunk minden érdeklődő kicsit és nagyot!

A Kölcsey Ferenc Olvasókör és a KSH Könyvtár szeretettel várja az érdeklődőket január 28-án (csütörtökön) 16:30-tól Scheibner Tamás A magyar irodalomtudomány szovjetizálása című kötetének beszélgetéssel egybekötött bemutatójára. Vendégünk Scheibner Tamás, Lajtai László és Rácz András.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Az akadémiai szótárak online hozzáférése

Könyvtárunk az olvasótermi számítógépeken online hozzáférést biztosít az Akadémiai Kiadó alapvető szótáraihoz, köztük a kétnyelvű nagy- és kéziszótárakhoz, az Új magyar irodalmi lexikonhoz, az Idegen szavak és kifejezések szótárához és a magyar helyesírási szabályzat legújabb, 12. kiadásához.

Próbahozzáférés a Statista adatbázishoz

A KSH Könyvtár január 31-éig próbahozzáférést kapott a Statista nevű, német fejlesztésű nemzetközi statisztikai adatbázishoz, amely 18000 forrás alapján, 80000 témában közöl statisztikai adatsorokat, grafikákat, elemzéseket. Az oldal a könyvtár olvasótermeiben található számítógépekről érhető el.

Megosztás a facebookon. Megosztás Twitteren Küldés e-mailben Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva