Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Programjaink február második felében

Szeretettel várjuk Önöket a Szépírók Társasága és könyvtárunk közös sorozatának negyedik rendezvényére február 17-én (szerdán) 17 órára. Vendégünk: Darvasi László író, költő, drámaíró, publicista. Beszélgetőtársa: Bán Magda szerkesztő.

Az intézményesülő statisztika és a születőben lévő nagyvárosi kultúra találkozása. Hogyan írhatjuk meg az egykori Budapest Székesfőváros Statisztikai Hivatalának történetét, avagy lehetséges-e a statisztika mikrotörténete? címmel tart előadást Lugosi András, Budapest Főváros Levéltára főlevéltárosa a Magyar Statisztikai Társaság Statisztikatörténeti Szakosztályának következő, február 23-án (kedden) 16 órakor kezdődő rendezvényén, amelynek helyszíne könyvtárunk Thirring Lajos-terme lesz.

A KSH Könyvtár és a Kölcsey Olvasókör szeretettel várja az érdeklődőket február 25-én (csütörtökön) 16:30-tól Utry Attila Jenő Ragozinka igaz története című kötetének beszélgetéssel egybekötött bemutatójára. Vendégünk a szerző és beszélgetőtársa, Szóró Ilona.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Rendhagyó nyitvatartási nap február 19-én

Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy könyvtárunk február 19-én (pénteken) 12 és 16 óra között tart nyitva. Köszönjük szíves megértésüket.

Próbahozzáférés a Scopus adatbázisához

Kutatóink szíves figyelmébe ajánljuk, hogy könyvtárunk és az Elsevier Kiadó megállapodásának értelmében olvasótermi számítógépeinken március 16-áig szabadon hozzáférhető a világ egyik legnagyobb tudományos absztrakt- és hivatkozásgyűjtő adatbázisa, a Scopus. Kollégáink minden érdeklődőnek szívesen segítenek az adatbázis használatában.

Megosztás a facebookon. Megosztás Twitteren Küldés e-mailben Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva