Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Programjaink március második felében

Szeretettel várjuk Önöket a Szépírók Társasága és könyvtárunk közös sorozatának ötödik rendezvényére március 16-án (szerdán) 17 órára. Vendégünk: Balla Zsófia költő, újságíró és Báthori Csaba költő, műfordító, irodalomtörténész. Beszélgetőtársuk: Bán Magda szerkesztő. A belépés programunkra ingyenes.

Húsvéti kreatív foglalkozást tartunk a KSH Könyvtárban március 17-én (csütörtökön) 17 órától. Ha kipróbálnád, hogyan lehet húsvéti nyuszikat és tojásokat készíteni különféle anyagokból, itt a helyed! A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött; a jelentkezéseket Győri Krisztina kolléganőnk fogadja a +36 1 345-6202-es telefonszámon vagy a krisztina.gyori@ksh.hu e-mail címen.

Rendhagyó nyitvatartási napok március második felében

Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy könyvtárunk március 14––15-én (hétfőn–kedden) és március 28-án (hétfőn) zárva tart.

Próbahozzáférés a ProQuest-adatbázisokhoz

Könyvtárunk az Elektronikus Információszolgáltatás (EISZ) Nemzeti Program keretében április 30-áig ingyenes próbahozzáférést kapott a ProQuest ProQuest Central és a ProQuest SciTech Collection multidiszciplináris adatbázisokhoz. A ProQuest Central egy teljes szövegű adatbázis, amely 22 ezer tudományos és szakmai folyóiratot és egyéb dokumentumtípusokat (konferencia anyagok, munkaanyagok, disszertációk) tartalmaz. Az adatbázis által lefedett tudományterületek: az orvostudomámy, az üzlet/gazdaság, a társadalomtudomány, a bölcsészet, az interdiszciplináris és műszaki tudományok. A ProQuest SciTech Collection a műszaki és a természettudományok területéről válogat. Valamennyi cikk és kiadvány szabadon olvasható és letölthető a könyvtár olvasótermi számítógépein.

Megosztás a facebookon. Megosztás Twitteren Küldés e-mailben Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva