Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Programjaink április első felében

Szeretettel várjuk április első felében esedékes programjainkra.

Folyosónk falán áprilisban Vízy László festőművész, grafikus Pesthidegkúti emlékeim 1947-től napjainkig című kiállításának képeit tekinthetik meg. Szeretettel várjuk Önöket az április 5-én (kedden) 17 órakor sorra kerülő megnyitóra, ahol a művésszel Wild László építész beszélget.

Ha hétfő, akkor áprilisban is családi társasjátékklub a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében! Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük.

Április 7-én (csütörtökön) 16:30 és 18:30 között ismét megnyitja kapuit boldogságklubunk a könyvtár Thirring Lajos-termében. Ezúttal a megbocsátással foglalkozunk majd.

Szeretettel várjuk Önöket a Szépírók Társasága és könyvtárunk közös sorozatának következő rendezvényére április 14-én (csütörtökön) 17 órára. Vendégünk: Benedek Szabolcs József Attila-díjas író. Beszélgetőtársa: Bán Magda szerkesztő. Közreműködik: Valcz Péter színművész.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Felhasználói igény- és elégedettségmérés a KSH Könyvtárban

Szeretnénk jobban megismerni véleményüket könyvtárunkról annak érdekében, hogy szolgáltatásainkat tökéletesíteni tudjuk. Kérjük, segítsék munkánkat a kérdőív kitöltésével! A felmérés befejeztével tájékoztatni fogjuk Önöket annak eredményéről, szolgáltatásaink átalakításánál, új szolgáltatások tervezésénél pedig igyekszünk figyelembe venni a visszajelzéseket. Köszönjük együttműködésüket!

Rendhagyó nyitvatartás április 8-án

Tájékoztatjuk, hogy a KSH Könyvtár április 8-án (pénteken) karbantartási munkák miatt a szokottnál rövidebb ideig, 14 óráig tart nyitva. Ettől az időponttól hétfő délelőttig a könyvtár honlapja és katalógusa nem lesz elérhető. Kérjük, hogy azokat a Törökbálinton tárolt könyveket, amelyeket a hétvégén használni kíván, legkésőbb április 7-éig (csütörtökig) kérje be a raktárból.

Szakkönyvtári seregszemle 2016

Könyvtárunk és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Társadalomtudományi Szekciója 2016. március 29-én konferenciát szervezett Szakkönyvtári seregszemle 2016 címmel. A rendezvény célja az volt, hogy képet adjon a különféle szakkönyvtárak helyzetéről, eredményeiről, problémáiról, illetve közös fórumot teremtsen e rendkívül színes terület szereplői számára a legidőszerűbb (szak)könyvtári kérdések megvitatására. A konferencián készült fényképeket könyvtárunk galériájában, az előadások prezentációját, szövegét a konferencia honlapján tekinthetik meg.

A KSH Könyvtár hivatalos blogja

Megújult és megszépült könyvtárunk blogja! Olvasóinkat tematikus könyvespolcokkal, saját készítésű könyvajánlókkal, könyvtári hírekkel, statisztikai és demográfiai tárgyú érdekességekkel, képes életrajzokkal várjuk. Kattintson ránk a Blogspoton is!

Márciusi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe március folyamán beválogatott friss, 2015–2016-os megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban. A Bibó István-teremben elhelyezett művek kölcsönözhetők, a szakolvasóban található dokumentumok helyben használhatók.

Megosztás a facebookon. Megosztás Twitteren Küldés e-mailben Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva