Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Programjaink május első felében

Szeretettel várjuk Önöket május első felében esedékes programjainkra!

Folyosónk falán májusban Rosta Erzsi festő, grafikus Barangolásaim palettával című kiállításának képeit tekinthetik meg.

Ha hétfő, akkor májusban is családi társasjátékklub a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében! Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük. Május 9-ei alkalmunkon az Csacsi farka nevű társas kerül ki az asztalra.

Május 5-én (csütörtökön) 16:30 és 18:30 között ismét megnyitja kapuit boldogságklubunk a könyvtár Thirring Lajos-termében. Ezúttal az egészséges életmóddal foglalkozunk.

Május 11-én (szerdán) 17 órai kezdettel kerül sor a Szépírók a KSH Könyvtárban című rendezvénysorozat következő eseményére a Bibó István-teremben. Vendégünk Kapecz Zsuzsa és Tatár Sándor költő, beszélgetőtársuk Bán Magda.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Megjelent a Nemzetközi Statisztikai Figyelő új száma

Megjelent negyedéves elektronikus folyóiratunk, a Nemzetközi Statisztikai Figyelő 2016. 1. száma. Ötvenhat oldalas kiadványunkban többek között a világ népességszámának a következő évszázadig várható alakulásáról, az Európába irányuló bevándorlás demográfiai hatásairól, a fogyasztói kosár alapján végzett európai uniós szegénységmérésről, a munka és a magánélet egyensúlyának európai vizsgálatáról, a francia és a kínai időmérlegről, valamint az adóhatóságok közötti információcserének a multinacionális vállalatok adóparadicsom-használatára tett hatásáról olvashatnak. Kérdéseiket, észrevételeiket, témajavaslataikat szívesen fogadjuk a david.rozsa@ksh.hu e-mail-címen. Amennyiben szeretnének külön értesítést kapni a kiadvány megjelenéséről, kérjük, ugyanezen a címen jelezzék.

Próbahozzáférés az Akadémiai Kiadó elektronikus kiadványaihoz

Könyvtárunk az Elektronikus Információszolgáltatás (EISZ) Nemzeti Program keretében június 15-ig ingyenes próbahozzáférést kapott az Orosz–magyar és Magyar–orosz szótárhoz, valamint a Magyar Elektronikus Referenciaművek Szolgáltatáshoz. A MeRSZ az Akadémiai Kiadó alapműveinek elektronikus gyűjteménye, amely jelenleg 20 mű elektronikus elérését biztosítja jogtisztán, a digitális anyagok minden előnyét felkínálva. Többek között elérhető Cicero Az állam című műve, illetve Romsics Ignác szerkesztésében Magyarország története. A szótarak szabadon használhatók a könyvtár olvasótermi számítógépein.

Áprilisi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe április folyamán beválogatott friss, 2015–2016-os megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban. A Bibó István-teremben elhelyezett művek kölcsönözhetők, a szakolvasóban található dokumentumok helyben használhatók.

Megosztás a facebookon. Megosztás Twitteren Küldés e-mailben Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva