Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Programjaink május második felében

Szeretettel várjuk Önöket május második felében esedékes programjainkra!

Május 18-án (szerdán) 17 órakor könyvtárunk és a Syllabux Könyvkiadó közös estjén mutatjuk be Diósi Pál szociológus Végtelen mínusz egy című kötetét. A szerzővel Rudas János pszichológus beszélget.

2016 októberében mikrocenzus („kis népszámlálás”) lesz Magyarországon. A Magyar Statisztikai Társaság Statisztikatörténeti Szakosztálya ez alkalomból kerekasztal-beszélgetést szervez A mikrocenzusok fél évszázada Magyarországon – múlt, jelen, jövő címmel. A beszélgetés résztvevői: Németh Zsolt, a Központi Statisztikai Hivatal társadalomstatisztikai elnökhelyettese; Czibulka Zoltán, a KSH nyugalmazott főosztályvezetője; Kovács Marcell, a KSH osztályvezetője és Huszár Ákos, a KSH vezető tanácsosa. A beszélgetés moderátora: Lakatos Miklós, a KSH nyugalmazott szakmai főtanácsadója. A rendezvény helyszíne és időpontja: KSH Könyvtár Bibó István-terem, május 24. (kedd) 14 óra.

A KSH Könyvtár, a Kölcsey Olvasókör és a Könyvtárellátó szeretettel várja az érdeklődőket május 26-án (csütörtökön) 16:30-tól Barátné Hajdu Ágnes Társadalmi egyletek a két világháború között és a koalíciós időszakban Hódmezővásárhelyen című kötetének bemutatójára. A szerzővel Rácz András, a Könyvkultúra Magazin főszerkesztője beszélget.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Rendhagyó nyitvatartási nap május 20-án

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy május 20-án (pénteken) könyvtárunk 8 és 14 óra között tart nyitva.

Próbahozzáférés az World Biographical Information System (WBIS) adatbázisához

Könyvtárunk az Elektronikus Információszolgáltatás (EISZ) Nemzeti Program keretében hozzáférést kapott az World Biographical Information System adatbázishoz. A WBIS egy nemzetközi életrajzi adatbázishoz, amely sok magyar adatot is tartalmaz. Az adatbázis szabadon használható a könyvtár olvasótermi számítógépein.

Megosztás a facebookon. Megosztás Twitteren Küldés e-mailben Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva