Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Programjaink június első felében

Szeretettel várjuk Önöket június első felében esedékes programjainkra!

Folyosónk falán júniusban Kérész Gyula művészeti szakíró Életképek című fotókiállításának képeit tekinthetik meg.

Ha hétfő, akkor júniusban is családi társasjátékklub a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében! Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük.

Június 8-án (szerdán) 17 órakor a Könyvtári esték sorozat következő rendezvényén A boldog költő című, Harsányi Lajos papköltő önéletírását és válogatott verseit tartalmazó könyvet mutatjuk be. A kötetet ismerteti Bors Anikó szerkesztő. Helyszín: Bibó István-terem.

Június 11-én (szombaton) 10 és 16 óra között a Millenárison részt veszünk a II. kerület napján, ahol olvasási és kölcsönzési lehetőséggel, gyerekasztallal, a homoludens.hu Egyesület által biztosított társasjátékokkal, többféle kvízzel, ajándéktárgyakkal és – a könyvtárunkat még nem ismerők számára – négy hónapos ingyenes beiratkozással kedveskedünk látogatóinknak.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Találkozzunk a 87. Ünnepi Könyvhéten!

Június 9. és 13. között kerül sor a 87. Ünnepi Könyvhétre. A legnagyobb hagyományú hazai könyves rendezvénysorozat fő helyszínén, a Vörösmarty téren idén is a Központi Statisztikai Hivatallal közös (120-as) pavilonban várjuk az érdeklődőket. 20–60%-os kedvezménnyel kínált kiadványaink mellett újdonságként 1945 előtti vármegyei és országtérkép-gyűjteményünk alapján készült képeslapokat és A3-as reprodukciókat is árusítunk. Mindazoknak, akik még sohasem voltak könyvtárunk tagjai, a helyszínen négyhónapos ingyenes regisztrációs lehetőséget biztosítunk.

A KSH Könyvtár nyári nyitvatartása

Júniusban és júliusban a könyvtár a szokásos nyitvatartási rend szerint üzemel. Augusztus első két hetében csökkentett nyitvatartási idővel, de folyamatos raktári kiszolgálással várjuk látogatóinkat a szakolvasókban és a kölcsönzésben. (A folyóirat-olvasó zárva lesz, de kérésre rögtön kihozzuk a lapokat.)

2016. augusztus 1–4. (hétfő–csütörtök): 9 és 17 óra között

2016. augusztus 5. (péntek): 8 és 16 óra között

2016. augusztus 8–11. (hétfő–csütörtök): 9 és 17 óra között

2016. augusztus 12. (péntek): 8 és 16 óra között

Mindössze az augusztus 15. és szeptember 2. közötti tizenöt munkanapon tartunk zárva. Szeptember 5-étől (hétfőtől) a szokásos nyitvatartási rend szerint várjuk olvasóinkat.

A könyvtárközi kölcsönzés mindvégig zavartalanul üzemel.

Májusi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe május folyamán beválogatott friss, 2015–2016-os megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban. A Bibó István-teremben elhelyezett művek kölcsönözhetők, a szakolvasóban található dokumentumok helyben használhatók.

Megosztás a facebookon. Megosztás Twitteren Küldés e-mailben Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva