Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Programjaink szeptember második felében

Szeretettel várjuk Önöket szeptember második felében esedékes programjainkra!

Szeptember 15-én (csütörtökön) 17 órakor két könyvet is bemutatunk, a Mesék a Nagy Háborúból. Kovács György harctéri naplóját és A pokol tornácán. Imre Gábor kadét doberdói naplóját. A könyvekről Bognár Anikót, a Kecskeméti Katona József Múzeum „Cifrapalota” Kiállítóhely vezetőjét és Pintér Tamás történészt, a nagyhaboru.blog.hu szerkesztőjét Kovács Csaba történész-kézirattáros kérdezi.

Szeptember 17-én és 18-án nyílt hétvége a Központi Statisztikai Hivatal és könyvtára épületében! A Kulturális Örökség Napjai alkalmából a látogatók vezetett épületsétán és különböző programokon vehetnek részt. A közel 940 ezres kiadvány- és kötetállománnyal rendelkező KSH Könyvtár szintén látogatható lesz a hétvége alatt. A látogatók megismerkedhetnek az olvasótermekkel, tömörraktárunkkal, régi térképeket és hajdan titkosnak minősített kiadványokat böngészhetnek. Mindazok, akik még sohasem voltak könyvtárunk tagjai, most négy hónapos ingyenes regisztrációt igényelhetnek. A programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A KSH Könyvtár, a Kölcsey Olvasókör és a Könyvtárellátó szeretettel várja az érdeklődőket szeptember 22-én (csütörtökön) 16:30-tól az Izland, a tűz és jég szigete címmel megrendezett programra, melynek keretében Deák Tiborné, Kiss Borbála, Kóródy Judit és Nemes Erzsébet vetítéssel egybekötött élménybeszámolót tart izlandi útjáról. Beszélgetőtárs: Rácz András, a Könyvkultúra Magazin főszerkesztője.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Megosztás a facebookon. Megosztás Twitteren Küldés e-mailben Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk