Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Programjaink november második felében

Szeretettel várjuk Önöket november második felében esedékes programjainkra!

Ha hétfő, akkor november második felében is családi társasjátékklub a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében! Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük.

A KSH Könyvtár szeretettel meghívja Önt november 16-án (szerdán) 17 órára a "Századunk költője"? Bob Dylan és az irodalmi Nobel-díj című zenés beszélgetésre. Vendégeink Bob Dylan pályafutásáról, személyiségéről, zenei és irodalmi munkásságáról cserélnek eszmét, emellett szó lesz a 2016-os irodalmi Nobel-díjról és fogadtatásáról is. Az est résztvevői: Barlog Károly, Barna Imre, Farkas Balázs, Krusovszky Dénes, Toroczkay András, Zelei Dávid.

A KSH Könyvtár, a Kölcsey Olvasókör és a Könyvtárellátó szeretettel várja az érdeklődőket november 17-én (csütörtökön) 16:30-tól A magyarok asztala címmel megrendezett programra, melynek vendége Benke László többszörös világbajnok mesterszakács.

Felhívjuk szíves figyelmüket a Magyar Statisztikai Társaság Statisztikatörténeti Szakosztályának november 24-ei (csütörtök), 10 órákor kezdődő Kőrösy József-emlékülésére.

November 29-én (kedden) 16 órától Mikulás-váró kézműves-foglakozást tartanak könyvtárosaink 4 és 10 év közötti gyermekek részére. A program ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Megjelent a Nemzetközi Statisztikai Figyelő 2016/3. száma

Napvilágot látott könyvtárunk Nemzetközi Statisztikai Figyelő című társadalomtudományi szemléző folyóiratának új száma. A negyedévente, elektronikus formában és ingyenesen megjelenő referáló lapban a külföldi statisztikai-demográfiai szakirodalmat és egyéb, nem feltétlenül írott anyagokat igyekszünk olvasmányosan szemlézni. A folyóirat új, elektronikus könyvjelzővel ellátott száma elérhető a http://konyvtar.ksh.hu/inc/kiadvany_nsf/nsf_2016_03.pdf címen. Kérdéseiket, észrevételeiket, témajavaslataikat szívesen fogadjuk a david.rozsa@ksh.hu e-mail-címen. Amennyiben szeretnének külön értesítést kapni a kiadvány megjelenéséről, kérjük, ugyanezen a címen jelezzék.

Megosztás a facebookon. Megosztás Twitteren Küldés e-mailben Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk