Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Programjaink február első felében

Szeretettel várjuk Önöket februárban esedékes programjainkra!

Folyosónk falán februárban Lengyel Éva Természet című kiállításának képeit tekinthetik meg.

Ha hétfő, akkor februárban is családi társasjátékklub a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében! Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük.

Farsangi kézműves-foglalkozást és mesedélutánt tartunk a KSH Könyvtárban február 2-án (csütörtökön) 17 órától. Ha kipróbálnád, hogyan lehet farsangi maszkot készíteni, itt a helyed! A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött; a jelentkezéseket Kálmán Rita kolléganőnk fogadja a +36 1 345-6036-os telefonszámon vagy a rita.kalman@ksh.hu e-mail címen.

Február 2-án (csütörtökön) 16:30 és 18:30 között ismét megnyitja kapuit beszélgetőklubunk a könyvtár Thirring Lajos-termében. Ezúttal a konfliktuskezeléssel foglalkozunk.

Február 15-én (szerdán) 17 órai kezdettel kerül sor a Szépírók a KSH Könyvtárban című rendezvénysorozat következő eseményére a Bibó István-teremben, ahol Bán Magda (szerkesztő) beszélget Zoltán Gábor íróval munkásságáról, és tavaly megjelent Orgia című, a második világháború végnapjaiban játszódó regényéről.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Megjelent a Nemzetközi Statisztikai Figyelő 2016/4. száma

Napvilágot látott könyvtárunk Nemzetközi Statisztikai Figyelő című társadalomtudományi szemléző folyóiratának új száma. A negyedévente, elektronikus formában és ingyenesen megjelenő referáló lapban a külföldi statisztikai-demográfiai szakirodalmat és egyéb, nem feltétlenül írott anyagokat igyekszünk olvasmányosan szemlézni. A folyóirat új, elektronikus könyvjelzővel ellátott száma elérhető a http://konyvtar.ksh.hu/inc/kiadvany_nsf/nsf_2016_04.pdf címen. Kérdéseiket, észrevételeiket, témajavaslataikat szívesen fogadjuk a david.rozsa@ksh.hu e-mail-címen. Amennyiben szeretnének külön értesítést kapni a kiadvány megjelenéséről, kérjük, ugyanezen a címen jelezzék.

Januári könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe január folyamán beválogatott friss, 2015–2016-os megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban. A Bibó István-teremben elhelyezett művek kölcsönözhetők, a szakolvasóban található dokumentumok helyben használhatók.

Megosztás a facebookon. Megosztás Twitteren Küldés e-mailben Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk