Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Programjaink június első felében

Szeretettel várjuk Önöket az alábbi június első felében esedékes programjainkra!

Folyosónk falán júniusban Juhászné Miklós Judit Régi idők című kiállítása tekinthető meg.

Ha hétfő, akkor júniusban is Családi társasjátékklub a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében. Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük.

A Magyar Statisztikai Társaság Statisztikatörténeti Szakosztálya tisztelettel meghívja Önt június 14-én (szerdán) 17 órától Danyi Pál, a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszékének egyetemi docensének Ártörténeti szakportál (artortenet.hu): egy új informatikai megközelítés a gazdaságstatisztika történeti forrásainak rendszerezésére című előadására, amelyre a KSH Könyvtár Thirring Lajos-termében kerül sor.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Találkozzunk a 88. Ünnepi Könyvhéten és a II. Kerület Napján!

Június 8. és 12. között kerül sor a 88. Ünnepi Könyvhétre. A legnagyobb hagyományú hazai könyves rendezvénysorozat fő helyszínén, a Vörösmarty téren idén is a Központi Statisztikai Hivatallal közös (122-es) pavilonban várjuk az érdeklődőket. 50–60%-os kedvezménnyel kínált kiadványaink mellett 1945 előtti vármegyei és országtérkép-gyűjteményünk alapján készült képeslapokat és A3-as reprodukciókat is árusítunk.

Június 10-én (szombaton) 9 és 16 óra között kollégáinkat a Millenárison tartott II. Kerület Napján is megtalálják, ahol lehetőség lesz többek közt kölcsönzésre, kvíz- és társasjátékok kipróbálására. A gyerekek a rajzolás, színezés mellett kézműves foglalkozáson vehetnek részt. A könyvtár iránt érdeklődők mindkét helyszínen igénybe vehetik a négy hónapos ingyenes beiratkozási lehetőséget, amennyiben még nem voltak tagjai a könyvtárnak.

Rendhagyó nyitvatartási napok júniusban

Tájékoztatjuk Önöket, hogy könyvtárunkat technikai okok miatt az alábbi napokon a szokásos rendtől eltérő időpontokban látogathatják.

2017. június 2-án (pénteken) 8 órától 14 óráig várjuk az olvasókat.

2017. június 16-án (pénteken) a könyvtár zárva tart.

2017. június 16. és június 18. között a könyvtár honlapja, és online katalógusa nem lesz elérhető, továbbá az online bekérés is szünetel.

Köszönjük megértésüket!

A KSH Könyvtár nyári nyitvatartása

2017. június 1. és július 28. között (a fenti kivételek mellett) a szokásos nyitvatartási rend szerint várjuk olvasóinkat.

2017. július 31. – augusztus 3. (hétfő–csütörtök): 9 és 17 óra között

2017. augusztus 4. (péntek): 8 és 16 óra között

2017. augusztus 7–10. (hétfő–csütörtök): 9 és 17 óra között

2017. augusztus 11. (péntek): 8 és 16 óra között

2017. augusztus 14-e és szeptember 1-je között a könyvtár zárva tart.

Szeptember 4-étől (hétfőtől) a szokásos nyitvatartási rend szerint várjuk olvasóinkat.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kölcsönzési idő e-mailen, telefonon vagy az online katalóguson keresztül történő meghosszabbítása a zárás ideje alatt is lehetséges.

A könyvtárközi kölcsönzés mindvégig zavartalanul üzemel.

Próbahozzáférés a ProQuest Central adatbázishoz

Könyvtárunk az Elektronikus Információszolgáltatás (EISZ) Nemzeti Program keretében június 1-jétől július 1-jéig ingyenes próbahozzáférést kapott a ProQuest Central multidiszciplináris adatbázishoz. A ProQuest Central egy teljes szövegű adatbázis, amely lefedi a következő tudományterületeket: üzlet/gazdaság, orvos-, társadalomtudomány, pedagógia, bölcsészet és interdiszciplináris. Megközelítőleg 25 000 feldolgozott címmel bír, amiből 18 000 teljes szöveggel érhető el. Folyóiratok mellett egyéb tartalomtípusok is megtalálhatóak, így 110 000 disszertáció, 450 000 konferenciaanyag és műhelytanulmány. A ProQuest Central a következő kiadóktól is tartalmaz kiadványokat: Emerald, Elsevier, BMJ, Palgrave MacMillan, The Economist, SAGE, Nature Publishing Group, Cambridge University Press és a Dow Jones. Valamennyi cikk és kiadvány szabadon olvasható és letölthető a könyvtár olvasótermi számítógépein.

Májusi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe május folyamán beválogatott friss, 2016–2017-es megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban. A Bibó István-teremben elhelyezett művek kölcsönözhetők, a szakolvasóban található dokumentumok helyben használhatók.

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenKüldés e-mailbenLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk