Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Novemberi programajánló

Szeretettel várjuk Önöket novemberben esedékes programjainkra!

Folyosónk falán novemberben Vető Zsolt „Öt szakasz” című kiállítását tekinthetik meg.

November 2-án (csütörtökön) 16:30 órai kezdettel szeretettel várjuk minden kedves vendégünket a beszélgetőklubban. A foglalkozáson Rácz Györgyi klubvezető mellett Grezsa Erzsébet tart előadást. A beszélgetés témája: az egészségvédelem. Helyszín: Thirring Lajos-terem.

Ha hétfő, akkor novemberben is Családi társasjátékklub a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében. Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük.

A hagyomány szerint ötszáz éve, 1517. október 31-én függesztette ki Luther Márton nevezetes 95 tételét a wittenbergi vártemplom ajtajára. S hogy mit üzen az azóta eltelt fél évezred a ma emberének? A reformáció jubileumi éve alkalmából szervezett különleges programunkon erről is szó esik: november 7-én (kedden) 17 órakor Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke tart előadást könyvtárunkban Reformáció és ökumené a XXI. században címmel.

November 15-én (szerdán) 17 órától kerül sor a Szépírók a KSH Könyvtárban sorozat következő rendezvényére. Vendégünk Kerékgyártó István író, jogász. Legutóbbi regénye, A rendszerváltó (2017) egyszerre kalauzolja el az olvasót az 1990 előtti és utáni időszakba, a rendszerváltást állítva középpontba. Beszélgetőtársa Bán Magda szerkesztő. Helyszín: Bibó István-terem.

A KSH Könyvtár, a Kölcsey Olvasókör és a Könyvtárellátó szeretettel meghívja Önt november 23-án (csütörtökön) 17 órára Nagy Zsolt Csaba Szentjánosbogárnyi világ című verseskötetének bemutatójára.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Októberi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe október folyamán beválogatott friss, 2016–2017-es megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban. A Bibó István-teremben elhelyezett művek kölcsönözhetők, a szakolvasóban található dokumentumok helyben használhatók.

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenKüldés e-mailbenLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk