Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Januári programajánló

Jó olvasmányokban gazdag, boldog új évet kívánunk! Szeretettel várjuk Önöket januárban esedékes programjainkra.

Folyosónk falán januárban Gebora István „Színbiózis” című kiállítását tekinthetik meg.

Ha hétfő, akkor januárban is Családi társasjátékklub a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében. Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük.

Január 11-én (csütörtökön) 16:30 órai kezdettel szeretettel várjuk minden kedves vendégünket az új év első beszélgetőklubjába. A foglalkozáson Rácz Györgyi a gyógyító hangokról tart előadást. Helyszín: Thirring Lajos-terem.

Január 17-én (szerdán) 17 órától kerül sor a Szépírók a KSH Könyvtárban sorozat következő rendezvényére. Vendégeink Jász Attila és Tóth Imre lesznek. Beszélgetőtársuk Bán Magda szerkesztő. Helyszín: Bibó István-terem.

A KSH Könyvtár, a Kölcsey Olvasókör és a Könyvtárellátó szeretettel meghívja Önt január 18-án (csütörtökön) 17 órára Gereben Ferenc Egy első világháborús családi dokumentumegyüttes vallomásai (1914–1918) című kötetének bemutatójára. A szerző beszélgetőtársa Závodi Szilvia, a Hadtörténeti Múzeum tudományos munkatársa, hadmuzeológus. Helyszín: Bibó István-terem.

Január 24-én (szerdán) 17 órától sok szeretettel várjuk az érdeklődőket Fehér György történész, egyetemi tanár, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum korábbi főigazgatójának beszélgetéssel egybekötött könyvbemutatójára. Darányi Ignác élete című munkája önmagában véve is érdekes olvasmány a történelem szerelmeseinek, a II. kerületiek számára pedig további érdeklődésre tarthat számot, hiszen Darányi Ignác 1881-ben e kerületből jutott be az országgyűlésbe, majd lett később két ízben is földművelésügyi miniszter, összesen 12 évig. Helyszín: Bibó István-terem.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Decemberi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe december folyamán beválogatott friss, 2016–2017-es megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban. A Bibó István-teremben elhelyezett művek kölcsönözhetők, a szakolvasóban található dokumentumok helyben használhatók.

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenKüldés e-mailbenLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk