Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Februári programajánló

Szeretettel várjuk Önöket februárban esedékes programjainkra!

Folyosónk falán februárban Demeter Attila „Nosztalgia” című kiállítását tekinthetik meg.

Ha hétfő, akkor februárban is Családi társasjátékklub a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében. Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük. Helyszín: Thirring Lajos-terem.

Február 6-án (kedden) 16 és 18 óra között farsangi kézműves foglalkozást tartunk a 4 és 10 év közötti gyermekek részére, ahol különféle anyagokból minden gyermek elkészítheti saját, egyedi farsangi maszkját; olló, ragasztó, festék, ecset – és persze könyvtárosaink – segítségével. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött; a jelentkezéseket Bors Anikó kolléganőnk fogadja a +36 1 345-6339-es telefonszámon vagy az aniko.bors@ksh.hu e-mail címen.

Február 8-án (csütörtökön) 16:30 órai kezdettel szeretettel várjuk minden kedves vendégünket a beszélgetőklubban. A foglalkozáson Rácz Györgyi klubvezető mellett Kolozsvári Zsuzsanna tart előadást. A beszélgetés témája: a gasztronómia. Helyszín: Thirring Lajos-terem.

Február 14-én (szerdán) 17 órától kerül sor a Szépírók a KSH Könyvtárban sorozat következő rendezvényére. Vendégünk Nagy Gabriella író, irodaloszervező, a Litera.hu internetes irodalmi portál főszerkesztője. Beszélgetőtársa Bán Magda szerkesztő. Helyszín: Bibó István-terem.

A Zentai Történelmi Levéltár és a KSH Könyvtár szeretettel meghívja Önt február 21-én (szerdán) 17 órára A titói Jugoszlávia levéltári forrásai című, hat kötetet magába foglaló sorozat beszélgetéssel egybekötött bemutatójára. Az est vendégei Fodor István, a Zentai Történelmi Levéltár igazgatója és Molnár Tibor, az intézmény főlevéltárosa. A szerzőkkel Kovács Csaba történész-levéltáros, a KSH Könyvtár munkatársa beszélget. Helyszín: Bibó István-terem.

Február 22-én (csütörtökön) 17 órától a KSH Könyvtár, a Kölcsey Olvasókör és a Könyvtárellátó vendége Fenákel Judit író, újságíró, akivel Király Kató a Nyugdíjasok Budapesti Szervezete irodalmi tagozatának elnöke beszélget 1960 és 2007 között megjelent műveiről. Helyszín: Bibó István-terem.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Januári könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe január folyamán beválogatott friss, 2017–2018-as megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban. A Bibó István-teremben elhelyezett művek kölcsönözhetők, a szakolvasóban található dokumentumok helyben használhatók.

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenKüldés e-mailbenLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk