Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Áprilisi programajánló

Szeretettel várjuk Önöket áprilisban esedékes programjainkra!

Folyosónk falán áprilisban Baranyai-Tóth Éva kiállítását tekinthetik meg. A tárlatot április 3-án (kedden) 17 órakor Gebora István festőművész, művészeti menedzser nyitja meg. Közreműködik Hajdan Vali költő, előadóművész.

Ha hétfő, akkor áprilisban is Családi társasjátékklub a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében. Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük. Helyszín: Thirring Lajos-terem.

Április 5-én (csütörtökön) 16:30 órai kezdettel szeretettel várjuk minden kedves vendégünket a beszélgetőklubban. A foglalkozáson Rácz Györgyi klubvezető mellett Sipos Orsolya tart előadást. A beszélgetés témája: női minőségeink. Helyszín: Thirring Lajos-terem.

Április 11-én (szerdán) 17 órától szeretettel várjuk az érdeklődőket Marosi Lajos fordító „Zavarni néha még fogok – Viszockij 80” című műfordításkötetének bemutatójára. Részlet a könyv hátsó borítójáról: Marosi Lajos 15 éve fordítja Viszockijt. A barátságot, a szerelmet és a hősiességet megéneklő versekkel kezdte, majd a börtön-, vodka- és sportdalokon át eljutott a szovjet képtelenségek kigúnyolásáig, végül a filozofikus, ám ijesztő látomásokat és undok pofákat is felvillantó költeményekig. A fordító a 160 időmértékes verset tartalmazó és kulturális háttérrel is aláfestett Viszockij-kötetet így jellemzi: „Bordaröntgen ez rivaldafénnyel”. Helyszín: Bibó István terem.

Április 18-án (szerdán) 17 órától kerül sor a Szépírók a KSH Könyvtárban sorozat következő rendezvényére. Vendégünk Németh Gábor József Attila-díjas író, szerkesztő. Beszélgetőtársa Bán Magda szerkesztő. Helyszín: Bibó István-terem.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Márciusi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe március folyamán beválogatott friss, 2017–2018-as megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban. A Bibó István-teremben elhelyezett művek kölcsönözhetők, a szakolvasóban található dokumentumok helyben használhatók.

Rendelkezés az adó 1%-áról

Kérjük, támogassa Ön is könyvtárunkat személyi jövedelemadója 1%-ával, hogy még színvonalasabb szolgáltatásokkal állhassunk rendelkezésére! Adószámunk: 15302717-2-41. A kedvezményezett neve: Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár. Köszönjük szíves felajánlását!

Vezetőváltás a KSH Könyvtár élén

Március 31-én nyugdíjba vonult főigazgatónk, Fülöp Ágnes, aki kilenc évig dolgozott könyvtárunkért tudományos titkárként, főigazgató-helyettesként, majd öt évig intézményvezetőként; a teljes magyar könyvtárügyért tett az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) munkatársaként és a „Könyvtári Levelező/lap” című folyóirat szerkesztőjeként; az IKSZ tagozatvezetőjeként pedig továbbra is szolgálja a tudományos könyvtárakat. Hálásan köszönjük a velünk és értünk töltött éveket! Fülöp Ágnes utóda április 1-jétől – a posztra kiírt pályázat eredményeként – Rózsa Dávid eddigi főigazgató-helyettes lett.

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenKüldés e-mailbenLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk