Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Májusi programajánló

Szeretettel várjuk Önöket májusban esedékes programjainkra!

Folyosónk falán májusban V. Mosolygó Ildikó Életképek című kiállítását tekinthetik meg.

Ha hétfő, akkor májusban is Családi társasjátékklub a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében. Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük. Helyszín: Thirring Lajos-terem.

Május 10-én (csütörtökön) 16:30 órai kezdettel szeretettel várjuk minden kedves vendégünket a beszélgetőklubban. A foglalkozáson Rácz Györgyi klubvezető mellett Eőry Emese tart előadást. A beszélgetés témája: kínai orvoslással a fájdalmak nyomában. Helyszín: Thirring Lajos-terem.

Május 24-én (kedden) 17 órától az MST Statisztikatörténeti Szakosztály rendezvényén Gyémánt Richárd, az ELTE-ÁJK Közgazdaságtan és Statisztika Tanszék oktatója tart előadást Etnikai és felekezeti viszonyok a történelmi Torontál vármegyében címmel. Helyszín: Thirring Lajos terem.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Fogd és vidd! Ingyenes kiadványbörze a KSH Könyvtárban

Nagy számú statisztikai évkönyv, népszámlálási és mikrocenzuskötet válogatható és vihető el a KSH Könyvtárból május 9-én és 10-én. Nyilvános esemény, térítésmentes, bárkit várunk, magánszemélyeket és könyvtárak képviselőit egyaránt. A könyvek többsége: Népszámlálás 2001, Mikrocenzus 2005, Népszámlálás 1990, Mikrocenzus 1996, Statisztikai Szemle, Demográfia, könyvtártudományi szakfolyóiratok, egyéb évkönyvek és folyóiratok. Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt! Kapcsolat: Kozma Zsófia. Elérhetőségek: zsofia.kozma@ksh.hu vagy 06-1-345-6286. Helyszín: Thirring Lajos terem.

Legújabb kiadványaink

Vajon mi folyik a tudományos könyvtárakban? Kik vagyunk, hányan vagyunk, mit csinálunk, mi mindent tervezünk a magyar kulturális, tudományos örökség megőrzése, hozzáférhetővé tétele és gyarapítása ügyében? Ezekre a kérdésekre válaszol legújabb kötetünk, Rózsa Dávid munkája, a Szakkönyvtár a holnap határán.

Bánszegi Katalin újabb kötete jelent meg a Koffermesék sorozatban Buddha nyolc arany hajszála címmel. A szerző Mianmarba kalazolja az olvasót, ahová Fortuna istennő is elkísérte. „És ha szerencsénk van, akkor az is marad. Mármint nagyszerű. Remélem, Mianmar esetében – amit lakosai az ország alakjának megfelelően az elefántok országának is neveznek – ez lesz a helyzet, hiszen már hosszú évek óta fenem rá a fogamat. Egyszer belső zavargások, másszor természeti katasztrófa akadályozta meg az utamat. Talán majd most!”

Áprilisi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe április folyamán beválogatott friss, 2017–2018-as megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban. A Bibó István-teremben elhelyezett művek kölcsönözhetők, a szakolvasóban található dokumentumok helyben használhatók.

Rendelkezés az adó 1%-áról

Kérjük, támogassa Ön is könyvtárunkat személyi jövedelemadója 1%-ával, hogy még színvonalasabb szolgáltatásokkal állhassunk rendelkezésére! Adószámunk: 15302717-2-41. A kedvezményezett neve: Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár. Köszönjük szíves felajánlását!

Vezetőváltás a KSH Könyvtár élén

Március 31-én nyugdíjba vonult főigazgatónk, Fülöp Ágnes, aki kilenc évig dolgozott könyvtárunkért tudományos titkárként, főigazgató-helyettesként, majd öt évig intézményvezetőként; a teljes magyar könyvtárügyért tett az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) munkatársaként és a „Könyvtári Levelező/lap” című folyóirat szerkesztőjeként; az IKSZ tagozatvezetőjeként pedig továbbra is szolgálja a tudományos könyvtárakat. Hálásan köszönjük a velünk és értünk töltött éveket! Fülöp Ágnes utóda április 1-jétől – a posztra kiírt pályázat eredményeként – Rózsa Dávid eddigi főigazgató-helyettes lett.

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenKüldés e-mailbenLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk