Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Júniusi programajánló

Szeretettel várjuk Önöket júniusban esedékes programjainkra!

Folyosónk falán júniusban V. Mosolygó Ildikó Életképek című kiállítását tekinthetik meg.

Ha hétfő, akkor júniusban is Családi társasjátékklub a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében! Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük. Helyszín: Thirring Lajos terem.

Június 5-én (kedden) 17 órától szeretettel várjuk az érdeklődőket Tóth Pál Péter demográfus, a Népességtudományi Kutatóintézet senior kutatójának beszélgetéssel egybekötött könyvbemutatójára. A kötet címe: A Kárpát-medencei magyar népességfejlődés. A kötetet bemutatja: Demény Pál György demográfus, akadémikus, Kincses Áron statisztikus, a KSH elnökhelyettese és Rózsa Dávid, a KSH Könyvtár főigazgatója. Helyszín: Bibó István terem

Június 7-én (csütörtökön) 16:30-as kezdettel szeretettel várjuk minden kedves vendégünket a beszélgetőklubban. A foglalkozáson Rácz Györgyi klubvezető mellett Csaba Erika tart előadást. A beszélgetés középpontjában a harmonikus kapcsolatok állnak majd. Helyszín: Thirring Lajos terem.

Június 13-án (szerdán) 17 órától Fekete Gyula közgazdász, volt országgyűlési képviselő tart politika- és eszmetörténeti előadást a könyvtárban. Helyszín: Bibó István terem.

Június 20-án (szerdán) 17 órakor kezdődik a Magyar Statisztikai Társaság Statisztikatörténeti Szakosztályának következő rendezvénye, amelynek témája a KSH Könyvtár kiadásában frissen megjelent Statisztikus a harcmezőn című kötet. A kiadvány Elekes Dezső, a KSH 1946 és 1948 közti elnökének első világháborús naplóját dolgozza fel. Előadóink: Derzsy Márk, a kötet szerkesztője és Kovács Csaba történész, a bevezető tanulmány szerzője. Helyszín: Thirring Lajos terem.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Találkozzunk a 89. Ünnepi Könyvhéten és a II. Kerület Napján!

A KSH Könyvtár idén is részt vesz a Vörösmarty téren megrendezésre kerülő Ünnepi Könyvhéten, amelyre június 7. és 11. között, immár 89. alkalommal kerül sor. A Könyvhét időtartama alatt kiadványainkat 20–60%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg a helyszínen és a könyvtárban egyaránt. Köteteink mellett tematikus térképekből és jubileumi képeslapokból is válogathatnak az érdeklődők. A KSH és a KSH Könyvtár közös pavilonja a 128-es számú lesz.

Június 16-án (szombaton) kollégáinkat a Millenárison tartott II. Kerület Napján is megtalálják, ahol lehetőség lesz többek közt kölcsönzésre, kvíz- és társasjátékok kipróbálására. A gyerekek a rajzolás, színezés mellett kézműves foglalkozáson vehetnek részt. A könyvtár iránt érdeklődők mindkét helyszínen négyhónapos ingyenes beiratkozási lehetőséget vehetnek igénybe.

Rendhagyó nyitvatartás június 6-án

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy könyvtárunk június 6-án (szerdán) 12 órától 19 óráig tart nyitva. Köszönjük megértésüket!

Májusi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe május folyamán beválogatott friss, 2017–2018-as megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban. A Bibó István-teremben elhelyezett művek kölcsönözhetők, a szakolvasóban található dokumentumok helyben használhatók.

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenKüldés e-mailbenLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk