Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója


A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Informatikai karbantartási munkák június 11-én délelőtt

Örömmel tájékoztatjuk, hogy szerverparkunk a jövő hét folyamán megújul, ennek következtében még idén jelentősen javítani tudunk majd informatikai szolgáltatásaink színvonalán. Kevésbé örömteli hírünk, hogy a karbantartási munkák június 11-én (hétfőn) 8-tól 12 óráig kisebb kellemetlenséggel fognak járni: olvasótermi hálózatunk leállítása miatt a benti számítógépek nem lesznek használhatók, és a kötetek kölcsönzése és visszavétele is több időt vehet igénybe. Ugyanezen okból a pénteken és a hétvégén a törökbálinti raktárból bekért kötetek legkorábban hétfőn 15 óra után vehetők át. Olvasótermeink ugyanakkor nyitva lesznek, szeretettel várjuk Önt, és honlapunk, katalógusunk is zavartalanul üzemel, így a keresés, a bekérés és az olvasói hosszabbítás funkció is működni fog. Kérjük, hogy a fentebb mondottakra való tekintettel kölcsönzéseit lehetőleg a hétfő délutáni órákra időzítse. Szíves türelmét és megértését nagyon köszönjük!

Emlékeztető júniusi programjainkról

Ha hétfő, akkor júniusban is Családi társasjátékklub a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében! Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük. Helyszín: Thirring Lajos terem.

Június 13-án (szerdán) 17 órától Fekete Gyula közgazdász, volt országgyűlési képviselő tart politika- és eszmetörténeti előadást a könyvtárban. Helyszín: Bibó István terem.

Június 20-án (szerdán) 17 órakor kezdődik a Magyar Statisztikai Társaság Statisztikatörténeti Szakosztályának következő rendezvénye, amelynek témája a KSH Könyvtár kiadásában frissen megjelent Statisztikus a harcmezőn című kötet. A kiadvány Elekes Dezső, a KSH 1946 és 1948 közti elnökének első világháborús naplóját dolgozza fel. A kötet kapcsán Derzsy Márk, a KSH Könyvtár kézirattárosa és a kötet szerkesztője, valamint Kovács Csaba történész, a KSH Könyvtár tudományos kutatója beszélget Pintér Tamás történész-levéltárossal, a Nagy Háború Blog alapítójával és szerkesztőjével. Helyszín: Thirring Lajos terem.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenKüldés e-mailbenLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk