Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Júliusi programjaink

Szeretettel várjuk Önt júliusban esedékes programjainkra!

Folyosónk falán júliusban és augusztusban Juhászné Miklós Judit Bejáratok című kiállítása tekinthető meg.

Ha hétfő, akkor júliusban is Családi társasjátékklub a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében! Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük. Helyszín: Thirring Lajos terem.

A belépés valamennyi programunkra ingyenes.

Rendhagyó nyári nyitvatartás

Kedves Olvasónk!

Tájékoztatjuk, hogy július 27-éig a könyvtár a szokásos nyitvatartási rend szerint üzemel. Augusztus első két hetében csökkentett nyitvatartási idővel, de folyamatos raktári kiszolgálással várjuk látogatóinkat az alábbiak szerint.

2018. július 30. – augusztus 2. (hétfő–csütörtök): 9 és 17 óra között

2018. augusztus 3. (péntek): 8 és 16 óra között

2018. augusztus 6–9. (hétfő–csütörtök): 9 és 17 óra között

2018. augusztus 10. (péntek): 8 és 16 óra között

Könyvtárunk 2018. augusztus 13-a és augusztus 31-e között zárva tart. Szeptember 3-ától (hétfőtől) a szokásos nyitvatartási rend szerint várjuk olvasóinkat.

Ugyanakkor szeretnénk felhívni figyelmét, hogy a kölcsönzési idő e-mailen, telefonon vagy az online katalóguson keresztül történő meghosszabbítása a zárás ideje alatt is lehetséges.

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete 50. Vándorgyűlése

Július 3-a és 6-a között rendezi meg Keszthelyen a Magyar Könyvtárosok Egyesülete jubileumi 50. Vándorgyűlését. A konferenciára könyvtárunk három előadással is készül: Derzsy Márk „Szuronnyal a sakktáblán. Egy könyvtáros-statisztikus harctéri naplója” címmel a Múzeumi Szekcióban, Rovács Barna „A Balaton térségének gazdasága és társadalma a 20. században, tematikus térképek alapján” címmel a Helyismereti Könyvtárosok Szervezetében, míg Rózsa Dávid „Várunk rejtett kertje. A magyar szakkönyvtári rendszer jelen- és jövőképvázlata” címmel a Jogi Szekcióban szerepel majd.

Megjelent a Nemzetközi Statisztikai Figyelő új száma

Tájékoztatjuk Önt, hogy megjelent negyedéves elektronikus demográfiai, társadalmi és gazdasági szemléző folyóiratunk, a Nemzetközi Statisztikai Figyelő 2017. 4. száma, amely erről a linkről szabadon letölthető. Kérdéseiket, hozzászólásaikat örömmel fogadjuk az angelika.pasztor@ksh.hu e-mail-címen. Tartalmas böngészést kívánunk!

Júniusi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe június folyamán beválogatott friss, 2017–2018-as megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban. A Bibó István teremben elhelyezett művek kölcsönözhetők, a szakolvasóban található dokumentumok helyben használhatók.

Megosztás a facebookon. Megosztás Twitteren Válasz küldése Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk