Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Programjaink szeptember végén és október elején

Szeretettel várjuk szeptember végi és október első hetében esedékes programjainkra!

Szeptember 28-án (pénteken) a KSH Könyvtár is csatlakozik a Kutatók Éjszakája elnevezésű programsorozathoz. Célunk, hogy izgalmas és érdekes előadások során bemutassuk a könyvtárban folyó sokrétű kutatói tevékenységet, annak tudományos eredményeit, céljait és hasznosulását. A program keretében a következő előadásokra kerül sor. 16 óra: Kovács Csaba: Jedik Magyarországon – A népszámlálás mint a kisebbségkutatás alapvető forrása. 17 óra: Rovács Barna: Belső vándorlás és urbanizáció Magyarországon a 20. században, tematikus térképek alapján. 18 óra: Derzsy Márk: Statisztikus a lövészárokban. 19 óra: Horváth Balázs: A „kemény” Keleti Károly – A harcos statisztikus. A programmal kapcsolatban további információ kérhető a kultszervezes@ksh.hu e-mail-címen vagy a +36-1-345-6949-es telefonszámon. Helyszín: Bibó István terem.

Folyosónk falán októberben Sütő Petre Rozália grafikusművész kiállítása tekinthető meg. A kiállítást 2018. október 1-jén (hétfőn) 17 órakor Seregi Zoltán rendező, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója nyitja meg.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében október 1-je és 8-a között idén is megrendezésre kerül az Országos Könyvtári Napok elnevezésű rendezvénysorozat, amelyhez könyvtárunk is csatlakozik. A rendezvény keretében színes és felettébb izgalmas, minden korosztályra kiterjedő programokat kínálunk az érdeklődőknek. Október 1-jén (hétfőn) 16 órára várja a család apraját-nagyját a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében a családi társasjátékklub egy felhőtlen délutáni szórakozásra. Október 2-án (kedden) a legkisebbeké a Bibó terem, ahol kézműves foglalkozás keretében 16 és 18 óra között képkeretek és csodás könyvjelzők készítésére nyílik lehetőség. Október 3-án (szerdán) 17 órakor Tóth Borbála klinikai szakpszichológus, családterapeuta és pszichodráma-vezető Genodráma: Családi mintázatok és örökségek című előadását hallgathatják meg az érdeklődők. Október 4-én (csütörtökön) 16:30-tól Őri Péter, a KSH Népességtudományi Kutatóintézete igazgatóhelyettesének Az anyakönyvi adatoktól a demográfiai viselkedés hosszú távú átalakulásáig: családrekonstitúciós kutatások a Népességtudományi Kutatóintézetben című előadására várunk mindenkit szeretettel.

Otthoni hozzáférési lehetőség az Akadémiai Kiadó szótáraihoz

A távoli elérés iránti egyre növekvő igény kielégítése érdekében az Akadémiai Kiadó új szolgáltatásának köszönhetően olvasóink otthonról is használhatják a könyvtár által előfizetett szotar.net adatbázist. Beiratkozott olvasóink között 50 egyedi kódot tudunk szétosztani jelentkezési sorrendben, amelyek aktiválásával otthonról is elérhetővé válik a 9 nyelvű szótári adatbázis. A kódok érvényességi ideje 2019. január 31-éig tart. Fontos, hogy egy kód egy személynek adható ki, és a kódokat azok az olvasók kaphatják meg, akik a kód kiadásának időpontjában a könyvtár aktív, beiratkozott olvasói. A kódok nem átruházhatók. Amennyiben érdekli az ingyenes, otthoni hozzáférési lehetőség, forduljon bizalommal Kozma Zsófiához az alábbi e-mail-címen: zsofia.kozma@ksh.hu.

Rendhagyó nyitvatartás a folyóirat-olvasóban

Kedves Olvasónk! Felhívjuk szíves figyelmét, hogy szeptember 10-étől folyóirat-olvasónk nyitvatartása megváltozott: hétfőtől csütörtökig 13 és 19, pénteken pedig 8 és 16 óra között látogatható. Megértését köszönjük!

Megosztás a facebookon. Megosztás Twitteren Válasz küldése Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk