Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Rendhagyó nyitvatartási nap

Tájékoztatjuk, hogy 2018. november 10-én (szombaton) könyvtárunk rendhagyó nyitvatartás keretében 8 és 14 óra között tart nyitva.

A születésnapi csomag szolgáltatás szünetelése

Sajnálattal értesítjük, de születésnapi csomag szolgáltatásunk technikai okok miatt előre nem látható ideig szünetel. A rendeléseket várhatóan november végétől tudjuk ismételten felvenni. Megértését és szíves türelmét köszönjük!

November eleji programjaink

Szeretettel várjuk november első felében esedékes programjainkra!

Folyosónk falán novemberben Tarcsányi Ottilia festőművész „Ahogy én látom” című kiállítását tekinthetik meg. A művésznő november 20-án 16 és 19 óra között tárlatvezetést tart.

Ha hétfő, akkor novemberben is Családi társasjátékklub a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében! Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük. Helyszín: Thirring Lajos terem.

November 8-án (csütörtökön) 16:30-kor kezdődik a KSH Könyvtár Beszélgetőklubjának következő alkalma, amelyre sok szeretettel várjuk az érdeklődőket. Előadónk és témánk: Nagy Gyöngyi: A Tai Chi jótékony hatása az egészségre. Helyszín: Thirring Lajos terem.

November 11-én (vasárnap) 9 és 18 óra között könyvtárunk a Magyar Statisztikai Társasággal karöltve csatlakozik a Szentendrei Skanzenben megrendezésre kerülő Szent Márton Újborfesztivál és Libator elnevezésű rendezvényhez. A látogatókat statisztikai, statisztikatörténeti kvízekkel, a XIX–XX. századi településekre, nagygazdákra vonatkozó információkkal, és négyhónapos ingyenes beiratkozási lehetőséggel, míg a gyerekeket színezős játékokkal várjuk. Helyszín: Szentendrei Skanzen, Nyugat-Dunántúli tájegység, Hidasi lakóház és udvara.

November 15-én (csütörtökön) 17 órai kezdettel tartja könyvbemutatóval egybekötött előadását Csiffáry Gabriella történész, Budapest Főváros Levéltárának főlevéltárosa. „Magyarázom a bizonyítványom...” című, a magyar hírességek iskolai eredményeivel foglalkozó, tavaly megjelent kötetén kívül, nemcsak eddig megjelent munkáival kapcsolatban oszt meg érdekességeket, hanem szerkesztés alatt álló írásairól is. Helyszín: Bibó István terem.

Próbahozzáférések november hónapban

November 12-e és 25-e között a könyvtár olvasótermi számítógépeiről elérhető lesz a CEIC makrogazdasági adatbázis, amely több mint 4 millió idősort, és 195 ország adatait tartalmazza fejlett összehasonlító, vizualizációs és letöltési funkciókkal. Az adatbázis a könyvtár IP-címéről, egyéni regisztrációt követően lesz elérhető a fent említett időszakban.

Könyvtárunk 2018. november 30-áig ingyenes próbahozzáférést kapott az OECD iLibrary anyagaihoz. Az adatbázis többek közt mezőgazdaság és élelmiszeripar, közgazdaságtan, oktatás, foglalkoztatás, energia, környezet, pénzügy és befektetések, ipar és szolgáltatások, tudomány és technológia, társadalom, migráció, egészségügy, kereskedelem, közlekedés és városi, vidéki és regionális fejlesztés témákban biztosít teljes szövegű hozzáférést. Az adatbázis a könyvtár olvasótermi számítógépeiről szabadon elérhető.

Otthoni hozzáférési lehetőség az Akadémiai Kiadó szótáraihoz

A távoli elérés iránti egyre növekvő igény kielégítése érdekében az Akadémiai Kiadó új szolgáltatásának köszönhetően olvasóink otthonról is használhatják a könyvtár által előfizetett szotar.net adatbázist. Beiratkozott olvasóink között 50 egyedi kódot tudunk szétosztani jelentkezési sorrendben, amelyek aktiválásával otthonról is elérhetővé válik a 9 nyelvű szótári adatbázis. A kódok érvényességi ideje 2019. január 31-éig tart. Fontos, hogy egy kód egy személynek adható ki, és a kódokat azok az olvasók kaphatják meg, akik a kód kiadásának időpontjában a könyvtár aktív, beiratkozott olvasói. A kódok nem átruházhatók. Amennyiben érdekli az ingyenes, otthoni hozzáférési lehetőség, forduljon bizalommal Kozma Zsófiához az alábbi e-mail-címen: zsofia.kozma@ksh.hu.

Megjelent a Nemzetközi Statisztikai Figyelő új száma

Tájékoztatjuk Önt, hogy megjelent negyedéves elektronikus demográfiai, társadalmi és gazdasági szemléző folyóiratunk, a Nemzetközi Statisztikai Figyelő 2018. 2. száma, amely erről a linkről szabadon letölthető. Kérdéseiket, hozzászólásaikat örömmel fogadjuk az angelika.pasztor@ksh.hu e-mail-címen. Tartalmas böngészést kívánunk!

Rendhagyó nyitvatartás a folyóirat-olvasóban

Kedves Olvasónk! Felhívjuk szíves figyelmét, hogy szeptember 10-étől folyóirat-olvasónk nyitvatartása megváltozott: hétfőtől csütörtökig 13 és 19, pénteken pedig 8 és 16 óra között látogatható. Megértését köszönjük!

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenVálasz küldéseLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk