Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Rendhagyó nyitvatartási napok decemberben

December 14. (péntek): a könyvtár 8 és 12 óra között tart nyitva.

December 15. (szombat): a könyvtár 8 és 14 óra között tart nyitva.

December 24. (hétfő): a könyvtár zárva tart.

December 27–28. (csütörtök–péntek): a könyvtár 8 és 16 óra között tart nyitva.

December 31. (hétfő): a könyvtár zárva tart.

2019. január 1–2. (kedd–szerda): a könyvtár zárva tart.

A külön nem jelölt napokon a könyvtár a szokásos nyitvatartási rend szerint üzemel. 2019. január 3-ától (csütörtöktől) a szokott nyitvatartással várjuk látogatóinkat!

Újra elérhető a születésnapicsomag-szolgáltatás

Örömmel értesítjük, hogy népszerű születésnapicsomag-szolgáltatásunk újra elérhető! A szolgáltatással kapcsolatban további információ kérhető a +36 (1) 345-6109-es telefonszámon vagy a firat@ksh.hu e-mail-címen.

Decemberi programjaink

Szeretettel várjuk decemberben esedékes programjainkra!

Folyosónk falán decemberben Karger Barbara festőművész kiállítását tekinthetik meg.

Ha hétfő, akkor decemberben is Családi társasjátékklub a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében! Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük. Helyszín: Thirring Lajos terem.

December 4-én (kedden) 16 és 18 óra között karácsonyváró kézműves foglalkozást tartanak könyvtárosaink 4 és 10 év közötti gyermekek részére. A foglalkozáson való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. További információ és jelentkezési lehetőség a +36 (1) 345-6949-es telefonszámon vagy a balazs.horvath2@ksh.hu e-mail-címen. Helyszín: Bibó István terem.

December 12-én (szerdán) 17 órakor Demkó Attila mutatja be Máglyatűz című geopolitikai thriller témájú regényét. Az idei Ünnepi Könyvhétre megjelent kötet a rendezvényen kedvezményesen megvásárolható lesz. Helyszín: Bibó István terem.

December 13-án (csütörtökön) 16:30-kor kezdődik a KSH Könyvtár Beszélgetőklubjának következő alkalma, amelyre sok szeretettel várjuk az érdeklődőket. Előadónk és témánk: Szászi Jánosné: Adventi beszélgetés. Az előadást Rácz Györgyi klubvezető Hangfürdő című zenei műsora egészíti ki. Helyszín: Thirring Lajos terem.

December 13-án 17 órai kezdettel szerettel várjuk az érdeklődőket a Kölcsey Ferenc Olvasókör Erdélyi írók nyomdokain elnevezésű rendezvényére. Az est vendége dr. Baritz Zsolt ny. egyetemi adjunktus, akivel dr. Nemes Erzsébet ny. könyvtárigazgató és Rácz András, a Könyvkultúra Magazin főszerkesztője beszélget erdélyi emlékekről és írókról; többek között Tamási Áronról és Kós Károlyról is. Helyszín: Bibó István terem.

Otthoni hozzáférési lehetőség az Akadémiai Kiadó szótáraihoz

A távoli elérés iránti egyre növekvő igény kielégítése érdekében az Akadémiai Kiadó új szolgáltatásának köszönhetően olvasóink otthonról is használhatják a könyvtár által előfizetett szotar.net adatbázist. Beiratkozott olvasóink között 50 egyedi kódot tudunk szétosztani jelentkezési sorrendben, amelyek aktiválásával otthonról is elérhetővé válik a 9 nyelvű szótári adatbázis. A kódok érvényességi ideje 2019. január 31-éig tart. Fontos, hogy egy kód egy személynek adható ki, és a kódokat azok az olvasók kaphatják meg, akik a kód kiadásának időpontjában a könyvtár aktív, beiratkozott olvasói. A kódok nem átruházhatók. Amennyiben érdekli az ingyenes, otthoni hozzáférési lehetőség, forduljon bizalommal Kozma Zsófiához az alábbi e-mail-címen: zsofia.kozma@ksh.hu.

Megjelent a Nemzetközi Statisztikai Figyelő új száma

Tájékoztatjuk Önt, hogy megjelent negyedéves elektronikus demográfiai, társadalmi és gazdasági szemléző folyóiratunk, a Nemzetközi Statisztikai Figyelő 2018. 2. száma, amely erről a linkről szabadon letölthető. Kérdéseiket, hozzászólásaikat örömmel fogadjuk az angelika.pasztor@ksh.hu e-mail-címen. Tartalmas böngészést kívánunk!

Rendhagyó nyitvatartás a folyóirat-olvasóban

Kedves Olvasónk! Felhívjuk szíves figyelmét, hogy szeptember 10-étől folyóirat-olvasónk nyitvatartása megváltozott: hétfőtől csütörtökig 13 és 19, pénteken pedig 8 és 16 óra között látogatható. Megértését köszönjük!

Novemberi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe november folyamán beválogatott friss, 2017–2018-as megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban. A Bibó István teremben elhelyezett művek kölcsönözhetők, a szakolvasóban található dokumentumok helyben használhatók.

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenVálasz küldéseLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk