Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Rendhagyó nyitvatartás január 25-én

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy könyvtárunk 2019. január 25-én (pénteken) egész napos rendezvény miatt zárva tart. Szíves megértését kérjük!

Felújítási munkálatok a KSH Könyvtárban

Tájékoztatjuk, hogy 2019. január 14-étől felújítási munkálatok kezdődtek könyvtárunknak az olvasók által nem látogatott folyosói szakaszán, amelyek előreláthatólag február végéig tartanak. Szolgáltatásainkat ez alatt az időszak alatt is zavartalanul biztosítjuk; a felújítással együtt járó zajok miatt szíves türelmét kérjük!

Januári és februári programjaink

Szeretettel várjuk januárban és februárban esedékes programjainkra!

Folyosónk falán januárban Karger Barbara festőművész kiállítását tekinthetik meg.

Ha hétfő, akkor Családi társasjátékklub a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében! Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük. Helyszín: Thirring Lajos terem.

Február 7-én (csütörtökön) 16:30-kor kezdődik a KSH Könyvtár Beszélgetőklubjának következő alkalma, amelyre sok szeretettel várjuk az érdeklődőket. Előadónk és témánk: Farkas Viktória: A gyógyító kínai konyha. Az előadó egyúttal bemutatja Meleg reggeli minden napra című szakácskönyvét is, amelybe 25 izgalmas, gyorsan elkészíthető étel receptjét gyűjtötte össze. Helyszín: Thirring Lajos terem.

Február 7-én (csütörtökön) 17 órakor kerül sor a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a KSH Könyvtár első közös rendezvényére. Vendégünk lesz Horváth Gergely Krisztián, az MTA BTK – NEB Vidéktörténeti Témacsoport vezetője, aki az általa szerkesztett Vakvágány. A „szocializmus alapjainak lerakása” vidéken a hosszú ötvenes években 1. című kötetet mutatja be. Az est házigazdája Kovács Csaba, a KSH Könyvtár tudományos kutatója. Helyszín: Bibó István terem.

Magyar nyelvű e-könyvek a KSH Könyvtárban

Örömmel értesítjük, hogy 2019. január 1-jétől az alábbi négy hazai kiadó e-könyv-gyűjteménye elérhető olvasótermi számítógépeinkről.

Az Osiris Kiadó e-könyv-kínálatában számos elismert szerző és kutató tudományos igénnyel megírt munkája mellett megtalálhatók felsőoktatási és ismeretterjesztő könyvek, de a szépirodalmat illetően is majdnem 400, míg összességében több mint 1700 kötet közül válogathatnak az érdeklődők. Az adatbázist jó szívvel ajánljuk egyetemi hallgatóknak, a történelem, a szociológia, a politológia és a pszichológia iránt érdeklődőknek.

A L´Harmattan Kiadó Digitális Adatbázisában közel 1500 könyv között keresgélhetünk a legkülönfélébb témákban: magyar és egyetemes történelem, jog- és közgazdaságtudomány, néprajz, politikatudomány, szociológia, irodalomtudomány, gyermek- és magyar irodalom, hogy csak néhányat említsünk a sok közül.

A MeRSZ, vagyis az Akadémiai Kiadó Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás elnevezésű online könyvtára több mint 600 magyar nyelvű tudományos alapmű, összefoglaló kézikönyv és felsőoktatási tankönyv teljes tartalmához biztosít online hozzáférést a következő témákban a teljesség igénye nélkül: biológia, filozófia, gazdaság, jogtudomány, műszaki tudományok, nyelvészet, orvostudomány, pszichológia és történelem. A szakkönyveken kívül egyetemi jegyzetek is elérhetők az oldalon.

A Typotex Kiadó online gyűjteményében több mint 500 könyv és jegyzet áll rendelkezésünkre. A kötetek elsősorban felsőfokú tankönyvek, szakkönyvek, jegyzetek, amelyek a természettudományok és a társadalomtudományok (matematika, fizika, informatika, biológia, kémia, mérnöki tudományok, pszichológia, filozófia, kommunikáció, művészetelmélet, menedzsment stb.) területét ölelik fel.

Megjelent a Nemzetközi Statisztikai Figyelő új száma

Tájékoztatjuk, hogy megjelent negyedéves elektronikus demográfiai, társadalmi és gazdasági szemléző folyóiratunk, a Nemzetközi Statisztikai Figyelő 2018. 3. száma, amely erről a linkről szabadon letölthető. Kérdéseiket, hozzászólásaikat örömmel fogadjuk az angelika.pasztor@ksh.hu e-mail-címen. Tartalmas böngészést kívánunk!

Decemberi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe december folyamán beválogatott friss, 2018-as megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban. A Bibó István teremben elhelyezett művek kölcsönözhetők, a szakolvasóban található dokumentumok helyben használhatók.

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenVálasz küldéseLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk