Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Tájékoztatás a könyvtár nyitvatartási idejével kapcsolatban

Kedves Olvasónk!

Július 13-ától (hétfőtől) könyvtárunk olvasótermeit is megnyitja a látogatók előtt. Az intézmény hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között tart nyitva. A Bibó István teremben – a távolságtartási szabályok betartása mellett – újra lehetőség nyílik a személyes válogatásra és a helyben olvasásra. Kutatótermeink is olvasóink rendelkezésére állnak, szintén az előírt korlátozások betartásával. A Findura Imre teremben legfeljebb 10, az idegen nyelvű könyvek olvasótermében legfeljebb 4 személy tartózkodhat egyidejűleg. A további részletekről az alábbi linken olvashat.

Megjelent a könyvtár és a KSH közös kiadású térképalbuma

A Trianon-emlékév kapcsán megjelenő kiadvány hazánk 1867 és 1945 közötti történelmét mutatja be statisztikai térképek felhasználásával, amelyek segítségével egy, a megszokottól eltérő szempont szerint szemlélhetjük a vizsgált korszak Magyarországát. A több mint 200 térkép megfelelő értelmezését és történeti kontextusba helyezését szöveges részek segítik, amelyek egyúttal a fontosabb események, folyamatok és tendenciák magyarázatát is tartalmazzák. A tizenhárom fejezetre tagolódó kötet többek között a közigazgatás, a népmozgalom, a gazdaság, a közlekedés és az idegenforgalom területén bekövetkezett változásokat szemlélteti.

A kötetről itt talál bővebb információt. Kérdését, megrendelését a balazs.horvath2@ksh.hu e-mail-címen vagy a 06-1-345-6949-es telefonszámon várjuk!

BrowZine elektronikus folyóirat-kezelő rendszer tesztidőszak

Könyvtárunk a BrowZine elektronikus folyóirat-kezelő rendszerhez kapott hozzáférést. A próbaidőszak 2020. szeptember 30-áig tart. A szoftver lehetőséget ad az elektronikus folyóiratok praktikus böngészésére, könnyű kezelésére, rendszerezésére számos témakörben. Saját könyvespolcot hozhatunk létre, elhelyezve rajtuk az érdeklődési területünknek megfelelő folyóiratokat. Az adatbázist ezen a linken érheti el, téma szerinti bontásban.

ProQuest E-könyvek

A ProQuest E-book Central Platformján közel 300 szakirodalmi műből válogathat 2020. augusztus 15-éig. Az adatbázisban az alábbi témakörök között böngészhet: közgazdaságtan, üzleti tudományok, demográfia, jog, informatika, statisztika, oktatás, politikatudomány, pszichológia, nyelvészet, filozófia, környezettudomány, történelem, földrajz, utazás, matematika, biológia. Erre a linkre kattintva kérhet jogosultságot.

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenVálasz küldéseLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk