Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Felújítási munkálatok a könyvtárban

Kedves Olvasónk!

Könyvtárunkban 2020. augusztus 4-étől zajjal és porral járó felújítási munkálatok kezdődnek. A munkálatok idején a könyvtár szolgáltatásai zavartalanul működnek. A kellemetlenségekért szíves elnézésüket és türelmüket kérjük!

A könyvtár augusztusi nyitvatartási idejével kapcsolatos információk

Könyvtárunk augusztusi nyitvatartása a következők szerint alakul.

Augusztus 3-ától (hétfő) 7-éig (péntek): 9 és 17 óra között

Augusztus 10-étől (hétfő) 14-éig (péntek): 9 és 17 óra között

Augusztus 17-étől (hétfő) 19-éig (szerda): 9 és 17 óra között

Augusztus 20-án (csütörtök) és 21-én (péntek) a könyvtár zárva tart.

Augusztus 24-étől (hétfő) 28-áig (péntek): 9 és 17 óra között

Augusztus 29-én (szombat): 9 és 13 óra között

Az augusztus 31-ei héttől kezdődően a könyvtár újra a korábban megszokott, a járványhelyzet előtti nyitvatartási rend szerint üzemel majd.

Új adatbázisok a könyvtárban

Tájékoztatjuk, hogy a Gale Kiadó az Academic OneFile adatbázishoz próbahozzáférést biztosít intézményünk részére. Az adatbázisban több mint 24 000 folyóirat közül válogathat. A Gale nagy előnye, hogy a folyóiratok többsége nem automatikus, hanem kézi, szakember általi indexelés tárgya, így pontosabb visszakereshetőséget tesz lehetővé. Bibliográfiát, illetve teljes szövegű elérést is ad. Az e-könyvek felületén több mint 18 000 e-enciklopédia, e-könyv között böngészhet. A saját kiadványok mellett számos rangos kiadó is képviselteti magát (például Elsevier, Wiley, Springer, Sage, Cambridge, Oxford) egyetlen, közös felületen.

Könyvtárunk az Oxford University Press Social Sciences csomagjához is rendelkezik ideiglenes hozzáféréssel 2020. július 30-a és október 31-e között. A folyóiratok az előfizetett tartalommal együtt érhetők el a könyvtár accountján.

Ezzel párhuzamosan a könyvtár ideiglenes hozzáférést biztosít a De Gruyter e-folyóirataihoz is a 2020. augusztus 3. és október 31. közötti időszakban. Ez a csomag 267 címet tartalmaz. Ebből több mint 130 angol nyelvű cikk. Továbbá német nyelvű tanulmányok, illetve francia, spanyol, olasz, arab és portugál nyelveken és számos témakörben (történelem, kulturális tanulmányok, művészetek, építészet és design, üzlet és közgazdaságtan stb.) találunk folyóiratokat, amelyek letölthetők, nyomtathatók.

BrowZine elektronikus folyóirat-kezelő rendszer tesztidőszak

Könyvtárunk a BrowZine elektronikus folyóirat-kezelő rendszerhez kapott hozzáférést. A próbaidőszak 2020. szeptember 30-áig tart. A szoftver lehetőséget ad az elektronikus folyóiratok praktikus böngészésére, könnyű kezelésére, rendszerezésére számos témakörben. Saját könyvespolcot hozhatunk létre, elhelyezve rajtuk az érdeklődési területünknek megfelelő folyóiratokat. Az adatbázist ezen a linken érheti el, téma szerinti bontásban.

2020. június-júliusi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe június-július folyamán beválogatott friss, 2019–2020-as megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban. A Bibó István teremben elhelyezett művek kölcsönözhetők, a szakolvasóban található dokumentumok helyben használhatók.

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenVálasz küldéseLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk