Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

10 éve nyitottuk meg a Bibó István termet

2010. szeptember 27-én avatták fel a könyvtár Bibó István termét, és ettől az időponttól kezdve vált lehetővé a II. kerületi lakosok számára a könyvtári kötetek kölcsönzése. A megnyitóról Facebook-posztban is megemlékeztünk, valamint egy öt kérdésből álló könyvtári kívzjátékot is rendeztünk Olvasóink számára.

Térképalbumunk a Libri bolthálózatának kínálatában

Az idén júniusban, a trianoni békeszerződés 100. évfordulójára megjelentetett A számontartott nemzet című térképalbumunk felkerült a Libri honlapjára, így már onnan is megrendelhető. Ajánljuk figyelmetekbe, hiszen a Libritől most kedvezményesen rendelhetitek meg!

Felújítási munkálatok a könyvtárban

Kedves Olvasónk!

Könyvtárunkban 2020. augusztus 4-étől zajjal és porral járó felújítási munkálatok kezdődnek. A munkálatok idején a könyvtár szolgáltatásai zavartalanul működnek. A kellemetlenségekért szíves elnézésüket és türelmüket kérjük!

A könyvtár működésével kapcsolatos információk

Könyvtárunk augusztus 31-étől a korábban megszokott, a járványhelyzet előtti nyitvatartási rend szerint üzemel.

A Bibó István teremben – a távolságtartási szabályok betartása mellett – lehetőség van a személyes válogatásra és a helyben olvasásra is. Kutatótermeink is olvasóink rendelkezésére állnak, szintén az előírt korlátozások betartásával: a Findura Imre teremben legfeljebb 10 személy, az idegen nyelvű könyvek olvasótermében legfeljebb 4 személy tartózkodhat egyidejűleg.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy 2020. szeptember 1-jétől ismét késedelmi díjat számítunk fel a lejárt határidejű könyvekre. A késedelmi díj továbbra is 30 Ft naponta, könyvenként.

Kérjük, hogy maszkban érkezzen a könyvtárba, használja a kézfertőtlenítőt és figyeljen a 1,5 méteres távolság betartására! A könyvtári szolgáltatások igénybevétele előtt egy egészségügyi nyilatkozatot kell kitölteni a portán. Köszönjük együttműködését!

Újra elérhető az Arcanum Digitális Tudománytár

Az Arcanum Digitális Tudománytár (ADT) néhány hónapos szüneteltetés után ismét elérhetővé tette az anyagait könyvtárunk számára. Az adatbázisban tudományos– és szakfolyóiratok, heti– és napilapok, valamint lexikonok és tematikus könyvgyűjtemények érhetők el, folyamatosan bővülő, kereshető tartalommal.

Újra családi társasjátékklub a könyvtárban

2020. október 5-étől hétfőnként 16 és 19 óra között újra visszatér a homoludens.hu Egyesülettel közös szervezésű családi társasjátékklub a könyvtár falai közé. A rendezvényen való részvétel feltétele a könyvtárban előírt, a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében hozott intézkedések maradéktalan betartása. A részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2020. szeptemberi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe szeptember folyamán beválogatott friss, 2019–2020-as megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban. A Bibó István teremben elhelyezett művek kölcsönözhetők, a szakolvasóban található dokumentumok helyben használhatók.

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenVálasz küldéseLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 8:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk