Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

A könyvtár nyitvatartási rendje szeptember 1-jétől

Kedves Olvasónk!

Értesítjük, hogy a könyvtár szeptember 1-jétől az alábbi, korábban megszokott rendes nyitvatartás szerint látogatható.

A könyvtár hétfőtől csütörtökig 8 és 19, illetve péntekenként 8 és 16 óra között tart nyitva.

Találkozzunk a 92. Ünnepi Könyvhéten!

A KSH Könyvtár idén is részt vesz az immár 92. alkalommal megrendezésre kerülő Ünnepi Könyvhéten, amelynek régi-új helyszínei a Vörösmarty tér, a Duna-korzó és a Vigadó tér lesznek. A szeptember 2. és 5. (csütörtök–vasárnap) között látogatható rendezvény alkalmából a könyvtár A számontartott nemzet című impozáns, 408 oldalas (statisztika)történeti térképalbumot 30%-os kedvezménnyel ajánlja az érdeklődők számára az Ünnepi Könyvhét időszakában. A kedvezmény a Könyvhét helyszínén érvényesíthető, de vonatkozik az ebben az időszakban (szeptember 2–5.) érkezett megrendelésekre is. A könyvtár többi kiadványa a vonatkozó időszakban 50–60%-os kedvezménnyel vásárolható, illetve rendelhető meg. Megrendeléseiket, kérdéseiket a balazs.horvath2@ksh.hu e-mail-címre várjuk! Köteteink mellett tematikus térképmásolatokból (demográfia, nemzetiség, egészségügy, hegy- és vízrajz, gazdaság, kultúra és egyéb témakörök), is válogathatnak az érdeklődők, valamint igénybe vehetik a négy hónapos ingyenes beiratkozási lehetőséget is. A KSH és a KSH Könyvtár közös pavilonja a 23-as számú lesz.

Újra családi társasjátékklub a Könyvtárban

A KSH Könyvtár és a homoludens.hu Egyesület nagy sikerű társasjátékklubja több mint másfél év szünet után VISSZATÉR! Szeptember 13-ától, hétfőnként délután négy és este hét óra között alkalmanként egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a régi, jól bevált társasokat is előkészítjük. További információ kérhető a 06-1-345-6949-es telefonszámon. Időpontok: Szeptember 13., 20., 27. Helyszín: KSH Könyvtár, Thirring Lajos terem. A rendezvény - akárcsak a könyvtár - védettségi igazolvány nélkül is látogatható.

Kulturális Örökség Napjai a Központi Statisztikai Hivatalban és a KSH Könyvtárban

A korábbi évekhez hasonlóan a KSH Könyvtár – a KSH-val közösen – ismét kinyitja kapuit a nagyközönség előtt a Kulturális Örökség Napjai alkalmából. 2021. szeptember 18–19-én (szombat-vasárnap) sok szeretettel várjuk az érdeklődőket a Czigler Győző által tervezett "Statisztikai Palotába", egy könnyed épületsétára, amelynek keretében a látogatók megismerkedhetnek a KSH és a könyvtár történetével, az olvasótermekkel, a tömörraktárral és a patinás főigazgatói irodával is. Sőt, ezen a hétvégén a könyvtár állományában található régi és ritka könyvek közül is bemutatunk néhányat. Valamennyi látogatónk számára ingyenes internethasználatot és 4 hónapos ingyenes beiratkozási lehetőséget is biztosítunk. Az épületséták a Hivatal főbejáratától indulnak, időtartamuk nagyjából 60 perc. A rendezvényre a +36-1-345-6392-es telefonszámon, illetve a csordas.katalin@ksh.hu e-mail-címen lehet jelentkezni. A program további részletei a Kulturális Örökség Napjai honlapján olvashatók.

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenVálasz küldéseLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Honlapunk