Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Októberi programjaink

Ha hétfő, akkor társasjátékklub! A KSH Könyvtár és a homoludens.hu Egyesület közös rendezésű ingyenes családi társasjátékklubja októberben is várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat hétfőnként 16 és 19 óra között. Időpontok: október 4., 11., 18., 25. Helyszín: Thirring Lajos terem.

Október 20-án (szerdán) 17 órakor kezdődik a KSH Könyvtár Beszélgetőklubjának következő alkalma, amelyre sok szeretettel várjuk az érdeklődőket. Téma: Tudatosság és egészségmegőrzés. Helyszín: Thirring Lajos terem.

Próbahozzáférések külföldi szakmai adatbázisokhoz és távoli elérés kérése

Könyvtárunk az év végéig biztosít hozzáférést a Gale Reference Complete adatbázishoz, amely a világon jelenleg elérhető legnagyobb elsődleges és másodlagos forrásokat tartalmazó könyvtári adatbázis. A felhasználók több mint 28 ezer periodikát, 1800 e-könyvet és 13 millió oldalnyi digitalizált elsődleges forrást használhatnak, szinte bármely tárgykörben.

Közel 300 szakirodalmi mű teljes szövegű lekéréséhez biztosít intézményünk – akár távoli hozzáférést is – a ProQuest E-book Central adatbázisán keresztül, amelyben többek között az alábbi témakörökben lehet keresni: közgazdaságtan, üzleti tudományok, demográfia, jog, informatika, statisztika, oktatás, politikatudomány, pszichológia, nyelvészet, filozófia, környezettudomány, történelem, földrajz, utazás, matematika, biológia.

Intézményünk továbbá távoli elérést biztosít regisztrációhoz kötötten a MeRSZ, azaz az Akadémiai Kiadó Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás elnevezésű online platformjához és az Akadémiai Kiadó Szótáraihoz is. Az Akadémiai Kiadó angol, német, francia, holland, olasz, orosz és spanyol szótárai mellett egy– és többnyelvű szakszótárak teljes szócikkanyaga hozzáférhető az adatbázisban.

Az adatbázisokkal kapcsolatban, kérjük, forduljon kolléganőnkhöz, Révhegyi Gabriellához az alábbi elérhetőségek valamelyikén. Telefon: 06-1/345-6592, Gabriella.Revhegyi@ksh.hu.

2021. augusztus–szeptemberi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe augusztus–szeptember folyamán beválogatott friss, 2020–2021-es megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban.

A könyvtár 2021. november 1-jén (hétfő) zárva tart.

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenVálasz küldéseLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Honlapunk