Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Novemberi programjaink

Ha hétfő, akkor társasjátékklub! A KSH Könyvtár és a homoludens.hu Egyesület közös rendezésű ingyenes családi társasjátékklubja novemberben is várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat hétfőnként 16 és 19 óra között. Időpontok: november 8., 15., 22., 29. Helyszín: Thirring Lajos terem.

November 17-én (szerdán) 17 órakor kezdődik a KSH Könyvtár Beszélgetőklubjának következő alkalma, amelyre sok szeretettel várjuk az érdeklődőket. Téma: Kommunikáció hatalmi drámák nélkül. Helyszín: Thirring Lajos terem.

November 18-án (csütörtök) 17 órakor nyitjuk meg a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központtal (MÉM MDK) és Budapest Főváros Levéltárával (BFL) közösen rendezett Czigler Győző-kiállítást, amelynek elemei 2022. január 31-éig megtekinthetők a könyvtár folyosóján és a Dányi Dezső terem előtti közösségi térben. A megnyitó helyszíne: a könyvtár Bibó István terme.

November 24-én (szerda) 17 órakor a Magyarország Felfedezése Alapítvány, a Gondolat Kiadó és a KSH Könyvtár közös rendezvényén mutatjuk be dr. Friesz-Kovács Kamilla Volt egyszer egy Orion... című kötetét. A bemutatót az Alapítvány Facebook-oldalán és Zoom-csatornáján is követhetik az érdeklődők. Helyszín: Bibó István terem.

Aktuális próbahozzáféréseink

2021. november 1. és 2022. február 28. között teljes körű, IP-alapú hozzáférést biztosít az összes EISZ-tagintézmény – így könyvtárunk számára is – a China National Knowledge Infrastructure, amely Kína kutatási eredményeinek legátfogóbb gyűjteménye, a legteljesebb kínai tudományos platform. Az anyagok egy része csak kínai nyelven érhető el, de a platformon található fordítóprogrammal azonnal angol nyelvre lehet fordítani a kívánt cikkeket. Az adatbázis teljes szövegű folyóiratokat, disszertációkat, évkönyveket, referenciamunkákat, e-könyveket, enciklopédiákat, szabadalmakat, szabványokat, tudományos és technológiai eredményeket tartalmaz. A kínai források mellett több mint 500 millió nemzetközi tudományos tartalmat is lefed; több mint 80 ország, 700 nagy kiadójától. Főbb tudományterületek: bölcsészet-és társadalomtudományok, filozófia, tudomány és technológia, mezőgazdaság, orvostudomány és egészségügy.

Intézményünk továbbá távoli elérést biztosít regisztrációhoz kötötten a MeRSZ, azaz az Akadémiai Kiadó Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás elnevezésű online platformjához és az Akadémiai Kiadó Szótáraihoz is. Az Akadémiai Kiadó angol, német, francia, holland, olasz, orosz és spanyol szótárai mellett egy– és többnyelvű szakszótárak teljes szócikkanyaga hozzáférhető az adatbázisban.

Az adatbázisokkal kapcsolatban, kérjük, forduljon kolléganőnkhöz, Révhegyi Gabriellához az alábbi elérhetőségek valamelyikén. Telefon: 06-1/345-6592, Gabriella.Revhegyi@ksh.hu.

2021. októberi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe október folyamán beválogatott friss, 2020–2021-es megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban.

Megjelent a Nemzetközi Statisztikai Figyelő új száma

Tájékoztatjuk, hogy megjelent negyedéves elektronikus demográfiai, társadalmi és gazdasági szemléző folyóiratunk, a Nemzetközi Statisztikai Figyelő legújabb száma, amely erről a linkről szabadon letölthető. Kérdéseiket, hozzászólásaikat örömmel fogadjuk az angelika.pasztor@ksh.hu e-mail-címen. Tartalmas böngészést kívánunk!

A könyvtár 2021. november 19-én (péntek) 10 órakor nyit.

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenVálasz küldéseLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Honlapunk