Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Januári programjaink

Ha hétfő, akkor társasjátékklub! A KSH Könyvtár és a homoludens.hu Egyesület közös rendezésű ingyenes családi társasjátékklubja januárban is várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat hétfőnként 16 és 19 óra között. Időpontok: január 17., 24., 31. Helyszín: Thirring Lajos terem.

Január 19-én (szerdán) 17 órakor kezdődik a KSH Könyvtár Beszélgetőklubjának következő alkalma, amelyre sok szeretettel várjuk az érdeklődőket. Téma: Kérdések ereje. Helyszín: Thirring Lajos terem.

Január 26-án (szerdán) 16:30-kor kezdődik a KSH Könyvtár, a Kölcsey Ferenc Olvasókör és a Könyvtárellátó következő közös programja, melynek címe: Őseim nyomában, avagy mi terem a családfán? Hogyan kapcsolódik a helytörténet-, a családkutatás és a statisztika? Ízelítő múltunk feltárásához, megismeréséhez. Manapság egyre többen szeretnék megismerni felmenőiket, keresik családjuk gyökereit. Leggyakrabban a kíváncsiság hajt a származás felkutatására, de van, aki rég elveszett rokonait keresi vagy háborúban elesett dédapjáról szeretne egy írással megemlékezni. Amint elhatározzuk a kutatást, máris számtalan kérdés merül fel: hogyan fogjunk hozzá; mit és hol kutassunk; hogyan dolgozzuk fel, ha eddig rejtve maradt és szégyellni való titok derül ki; milyen betegség fordult elő a családban; mit kezdjünk a dédi régi fényképeivel; ugye, mi biztos, hogy nemesek vagyunk? Mindezekre választ kapunk Kónya Zsuzsanna család- és helytörténet kutató előadásán. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2022. január 31-éig ingyenesen megtekinthető könyvtárunkban a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központtal (MÉM MDK) és Budapest Főváros Levéltárával (BFL) közösen rendezett Czigler Győző-kiállítás. A kiállítás elemeit a könyvtár folyosóján és a Dányi Dezső terem előtti közösségi térben tekinthetik meg a látogatók.

2021. decemberi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe december folyamán beválogatott friss, 2020–2021-es megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban.

Megjelent a Nemzetközi Statisztikai Figyelő új száma

Tájékoztatjuk, hogy megjelent negyedéves elektronikus demográfiai, társadalmi és gazdasági szemléző folyóiratunk, a Nemzetközi Statisztikai Figyelő legújabb száma, amely erről a linkről szabadon letölthető. Kérdéseiket, hozzászólásaikat örömmel fogadjuk az angelika.pasztor@ksh.hu e-mail-címen. Tartalmas böngészést kívánunk!

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenVálasz küldéseLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Honlapunk