Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Rendhagyó nyitvatartás

Tájékoztatjuk, hogy könyvtárunk 2022. február 4-én (pénteken) 12 és 16 óra között tart nyitva.

Februári programjaink

Ha hétfő, akkor társasjátékklub! A KSH Könyvtár és a homoludens.hu Egyesület közös rendezésű ingyenes családi társasjátékklubja februárban is várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat hétfőnként 16 és 19 óra között. Időpontok: február 7., 14., 21., 28. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2022. januári könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe január folyamán beválogatott friss, 2021–2022-es megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban.

Próbahozzáférési lehetőség a China National Knowledge Infrastructure adatbázishoz

2022. február 28-áig teljes körű, IP-alapú hozzáférést biztosít az összes EISZ-tagintézmény – így könyvtárunk számára is – a China National Knowledge Infrastructure, amely Kína kutatási eredményeinek legátfogóbb gyűjteménye, a legteljesebb kínai tudományos platform. Az anyagok egy része csak kínai nyelven érhető el, de a platformon található fordítóprogrammal azonnal angol nyelvre lehet fordítani a kívánt cikkeket. Az adatbázis teljes szövegű folyóiratokat, disszertációkat, évkönyveket, referenciamunkákat, e-könyveket, enciklopédiákat, szabadalmakat, szabványokat, tudományos és technológiai eredményeket tartalmaz. A kínai források mellett több mint 500 millió nemzetközi tudományos tartalmat is lefed; több mint 80 ország, 700 nagy kiadójától. Főbb tudományterületek: bölcsészet-és társadalomtudományok, filozófia, tudomány és technológia, mezőgazdaság, orvostudomány és egészségügy.

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenVálasz küldéseLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Honlapunk