Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

A Magyarország Felfedezése Alapítvány Szabadegyetemének következő előadása

A Magyarország Felfedezése Alapítvány és a KSH Könyvtár szeretettel meghívja rendezvénysorozatának következő eseményére, mely a Cigány/roma kép a magyarországi szociográfiában és szociofotóban címmel kerül megrendezésre. Időpont: 2022. február 24. 17 óra. Helyszín: KSH Könyvtár, Bibó terem.

A Magyarország Felfedezése Alapítvány Szabadegyetemének február 24-ei alkalma a magyarországi szociográfia és szociofotó cigány/roma ábrázolását veszi górcső alá. Az elmúlt több mint három évtized irodalmi munkáit tekinti át és elemzi D. Magyari Imre irodalomtörténész és kritikus. Az Amaro Drom egykori főszerkesztője, Horváth M. Judit fotográfus és Stalter György, a Józsefváros – Város a városban című fotóalbum fotográfus szerzője vetítettképes előadásban mesélik el és mutatják be munkásságukat és az egyik legjelentősebb roma lap képi világát, kitekintve annak riportszövegeire is.

A beszélgetést moderálja Szuhay Péter antropológus, az Alapítvány egyik kuratóriumi tagja.

A beszélgetés online, élő adásban is követhető a Magyarország Felfedezése Alapítvány Facebook-oldalán. Az esemény utólag az Alapítvány honlapján és az Alapítvány Facebook-oldalán felvételről megtekinthető.

Kérjük a beszélgetésen személyesen résztvevőket a megfelelő távolság betartására, valamint a szájat és az orrot eltakaró maszk viselésére.

Megváltozott nyitvatartás

Tájékoztatjuk, hogy 2022. február 14-étől könyvtárunk szerdánként 12 és 19 óra között tart nyitva.

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenVálasz küldéseLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Honlapunk