Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Rendhagyó márciusi nyitvatartás

2022. március 14-én és 15-én (hétfő-kedd): A könyvtár zárva tart.

2022. március 26-án (szombaton): A könyvtár 9 és 13 óra között tart nyitva.

Márciusi rendezvényeink

Ha hétfő, akkor társasjátékklub! A KSH Könyvtár és a homoludens.hu Egyesület közös rendezésű ingyenes családi társasjátékklubja márciusban is várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat hétfőnként 16 és 19 óra között. Időpontok: március 7., 21. és 28. Helyszín: Thirring Lajos terem.

Március 23-án (szerdán) 17 órakor kezdődik a KSH Könyvtár Beszélgetőklubjának következő alkalma, amelyre sok szeretettel várjuk az érdeklődőket. Téma: Önszeretet vs. önbántás. Előadó: Csaba Erika. Helyszín: Thirring Lajos terem.

A KSH Könyvtár, a Kölcsey Ferenc Olvasókör és a Könyvtárellátó március 30-án (szerdán) 16:30-tól kezdődő következő programjának címe: Őseim nyomában, avagy mi terem a családfán?. Hogyan kapcsolódik a helytörténet-, a családkutatás és a statisztika? Ízelítő múltunk feltárásához, megismeréséhez. Manapság egyre többen szeretnék megismerni felmenőiket, keresik családjuk gyökereit. Leggyakrabban a kíváncsiság hajt a származás felkutatására, de van, aki rég elveszett rokonait keresi vagy háborúban elesett dédapjáról szeretne egy írással megemlékezni. Amint elhatározzuk a kutatást, máris számtalan kérdés merül fel: hogyan fogjunk hozzá; mit és hol kutassunk; hogyan dolgozzuk fel, ha eddig rejtve maradt és szégyellni való titok derül ki; milyen betegség fordult elő a családban; mit kezdjünk a dédi régi fényképeivel; ugye, mi biztos, hogy nemesek vagyunk? Mindezekre választ kapunk Kónya Zsuzsanna család- és helytörténet kutató előadásán. Helyszín: Thirring Lajos terem.

Szakmai események

2022. március 29-én könyvtárunk – a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Társadalomtudományi Szekciója és az Országos Széchényi Könyvtár közreműködésével – immár hetedik alkalommal szervezi meg Szakkönyvtári Seregszemle elnevezésű konferenciáját, mely az országos szakkönyvtárak helyzetének értékelése mellett, egyúttal a hazai könyvtárszakmai kérdések számára is fontos fórumot biztosít.

2022. februári könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe február folyamán beválogatott friss, 2021–2022-es megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban.

Megváltozott nyitvatartási rend

Tájékoztatjuk, hogy 2022. február 14-étől könyvtárunk szerdánként 12 és 19 óra között tart nyitva.

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenVálasz küldéseLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Honlapunk