Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Rendhagyó áprilisi nyitvatartás

2022. április 15-én és 18-án (péntek és hétfő): A könyvtár zárva tart.

Mindenkit vár a KSH Könyvtár könyvklubja!

A nagy sikerű társasjátékklub után olvasó- és könyvklubot indít a KSH Könyvtár! A felolvasásokkal is tarkított, de a kötetlen beszélgetésre épülő klub első három alkalmának témája a fiatal felnőtté válás meghatározó eseményeinek hatása a későbbi felnőttkorra. A háromrészes sorozat az alábbi kötetek elolvasásával és közös feldolgozásával tekinti át a vizsgált témát. A könyvklub helyszíne a Thirring Lajos terem.

2022. április 13. (szerda) 17 óra: Szerb Antal: Utas és holdvilág

2022. május 11. (szerda) 17 óra: Per Petterson: Lótolvajok

2022. június 15. (szerda) 17 óra: Krusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosem

Áprilisi rendezvényeink

Ha hétfő, akkor társasjátékklub! A KSH Könyvtár és a homoludens.hu Egyesület közös rendezésű ingyenes családi társasjátékklubja áprilisban is várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat hétfőnként 16 és 19 óra között. Időpontok: április 11. és 25. Helyszín: Thirring Lajos terem.

Április 20-án (szerdán) 17 órakor kezdődik a KSH Könyvtár Beszélgetőklubjának következő alkalma, amelyre sok szeretettel várjuk az érdeklődőket. Téma: Hetedhét ösvény. Előadó: Csaba Erika. Helyszín: Thirring Lajos terem.

Április 27-én (szerdán) 16:30-tól a KSH Könyvtár, a Kölcsey Ferenc Olvasókör és a Könyvtárellátó következő közös programján a Szórványban című könyvről Boris-Kálmán Béla történész és Letenyei László közgazdász, kulturális antropológus beszélget a kötet szerzőjével, dr. Tóth Pál Péter demográfussal. Az est házigazdája Rácz András, a Könyvkultúra Magazin főszerkesztője. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Helyszín: Thirring Lajos terem.

2022. márciusi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe március folyamán beválogatott friss, 2021–2022-es megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban.

Megváltozott nyitvatartási rend

Tájékoztatjuk, hogy 2022. február 14-étől könyvtárunk szerdánként 12 és 19 óra között tart nyitva.

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenVálasz küldéseLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Honlapunk