Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

A KSH Könyvtár részvétele a 93. Ünnepi Könyvhéten

A KSH Könyvtár idén is részt vesz az immár 93. alkalommal megrendezésre kerülő Ünnepi Könyvhéten, amely során a kiadók június 9. és 12. között a Vörösmarty téren, a Vigadó téren és a Duna-korzón várják az érdeklődőket. A Könyvhét időtartama alatt kiadványainkat 30–60%-os kedvezménnyel vásárolhatják és rendelhetik meg a helyszínen és a könyvtárban egyaránt. Köteteink mellett tematikus térképekből (demográfia, nemzetiség, egészségügy, hegy- és vízrajz, gazdaság, kultúra és egyéb témakörök) is válogathatnak az érdeklődők, valamint igénybe vehetik a négy hónapos ingyenes beiratkozási lehetőséget is. A KSH és a KSH Könyvtár közös pavilonja a 20-as számú lesz.

A könyvtár nyári nyitvatartási rendje

Tájékoztatjuk, hogy július 8-áig a könyvtár a szokásos nyitvatartási rend szerint üzemel. Július 11-étől augusztus 5-éig csökkentett nyitvatartási idővel, folyamatos raktári kiszolgálással várjuk látogatóinkat az alábbiak szerint.

A 2022. július 11. – augusztus 5. közötti időszakban hétfőn, kedden, csütörtökön 9 és 17 óra, szerdán 12 és 17 óra, pénteken 8 és 16 óra között tart nyitva a könyvtár.

Augusztus 8-a és 26-a között a könyvtár zárva tart.

Augusztus 29-étől (hétfőtől) a szokásos nyitvatartási rend szerint várjuk olvasóinkat.

A születésnapi kiadványok vállalási ideje június végéig

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy 2022. június 30-áig a születésnapi kiadványok megrendelését csak hosszabb vállalási idővel – kötött kiadvány esetén 15 munkanappal – tudjuk felvenni. Június végéig sürgősségi megrendelésre nincs lehetőség.

Bővebb információ kérhető a +36 (1) 345 6109-es telefonszámon, továbbá a szuletesnap@kshkonyvtar.hu e-mail-címen.

Próbahozzáférés az ARTSTOR digitális képgyűjteményhez

Intézményünk 2022. május 19. és július 19. között próbahozzáférést biztosít az ARTSTOR digitális képgyűjteményhez.

Az ARTSTOR egy gondosan válogatott gyűjtemény, mely a világ számos múzeumának, archívumának (pl. a Louvre) vizuális anyagát foglalja magába. Egyedülálló kollekció, mely körülbelül 2,5 millió festményt és egyéb műalkotást tartalmaz. A képek nagyíthatók, letölthetők, és megoszthatók.

II. Kerület Napja a Mechwart ligetben

2022. június 18-án (szombat) 10 órától ismét megrendezésre kerül a II. Kerület Napja, melyre könyvtárunk is kitelepül. A rendezvényre ezúttal a Mechwart ligetben kerül sor, itt várjuk az érdeklődőket négy hónapos ingyenes beiratkozási, valamint kölcsönzési lehetőséggel, kézműveskedéssel, valamint sok-sok társasjátékkal a homoludens.hu Egyesület közreműködésében.

Júniusi programjaink

Ha hétfő, akkor társasjátékklub! A KSH Könyvtár és a homoludens.hu Egyesület közös rendezésű ingyenes családi társasjátékklubja júniusban is várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat hétfőnként 16 és 19 óra között. Időpontok: június 13., 20. és 27. Helyszín: Thirring Lajos terem.

Június 15-én (szerdán) 17 órától sok szeretettel vár mindenkit a KSH Könyvtár könyvklubja! A felolvasásokkal is tarkított, de a kötetlen beszélgetésre épülő klub témája a fiatal felnőtté válás meghatározó eseményeinek hatása a későbbi felnőttkorra. A következő alkalommal Krusovszky Dénes Akik már nem leszünk sosem című kötetéről lesz szó. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2022. májusi könyvjegyzék

A KSH Könyvtár olvasótermeibe május folyamán beválogatott friss, 2021–2022-es megjelenésű kiadványok jegyzéke ezen a linken olvasható. Ez természetesen csak válogatott lista, a teljes állomány hozzáférhető online katalógusunkban.

A könyvtár 2022. június 6-án (hétfő) zárva tart.

Megváltozott nyitvatartási rend

Tájékoztatjuk, hogy 2022. február 14-étől könyvtárunk szerdánként 12 és 19 óra között tart nyitva.

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenVálasz küldéseLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Honlapunk