Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Szeptemberi rendezvényeink

Ha hétfő, akkor családi társasjátékklub! A KSH Könyvtár és a homoludens.hu Egyesület közös rendezésű ingyenes családi társasjátékklubja szeptembertől ismételten várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat hétfőnként 16 és 19 óra között. Időpontok: szeptember 5., 12., 19. és 26. Helyszín: Thirring Lajos terem.

Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket 2022. szeptember 13-án (kedd) 18 órára Cseresnyésné Bécsy Zsuzsanna kiállításának megnyitójára. A kiállítást megnyitja Valentin Péter, a Valdor Art Alternatív Rajz- és Festőiskola társalapítója. A kiállítás 2022. október 12-éig megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében.

2022. szeptember 21-én (szerda) 17 órától sok szeretettel vár mindenkit a KSH Könyvtár könyvklubja. A következő feldolgozandó kötet: Spiró György: Tavaszi tárlat. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2022. szeptember 22-én (csütörtök) 17 órától mutatkozik be könyvtárunkban A Hetedik. A 2016-ban alapított irodalmi folyóirat célja, hogy a megosztott irodalmi életből kirekesztett, de igényesen alkotó, tehetséges költők és írók műveit összegyűjtse és megőrizze, ezzel felmutatva munkásságuk értékeit és hitelesítve is munkásságukat. A Hetedik munkásságát számos rendezvény, két antológia, print lapszámok és diákíró-műhely is fémjelzik. Első rendezvényükön a műsort Ferenczfi János, A Hetedik alapítója, a szerkesztőségi munkafolyamatok szervezője vezeti, zenei közreműködő Suhajda Attila. Helyszín: Bibó István terem.

2022. szeptember 28-án (szerda) 16:30-tól szeretettel várja az érdeklődőket a Kölcsey Ferenc Olvasókör, a KSH Könyvtár és a Könyvtárellátó Pap Éva írónő Öltésről öltésre című estjére. A szerző a kötetein keresztül igyekszik összekötni a határon túli és idehaza élő magyarokat, illetve bemutatja a Vajdaságban élő magyarok és más, ott élő nemzetiségek életének összefonódását. Helyszín: Thirring Lajos terem.

A KSH Könyvtár az ELTE BTK Könyvtári Napján

2022. szeptember 13-án (kedd) ismét kitelepülünk az ELTE BTK Múzeum körúti campuszára. A helyszínen 4 hónapos ingyenes beiratkozási lehetőséggel várjuk a statisztika, a demográfia vagy a társadalomtudományok iránt érdeklődő egyetemistákat. Emellett a könyvtár standjához ellátogató hallgatók megismerkedhetnek sokrétű állományunkkal, adatbázisainkkal, kiadványainkkal, és a könyvtár térképgyűjteményébe is bepillantást nyerhetnek.

Kulturális Örökség Napjai a KSH-ban és a KSH Könyvtárban

A korábbi évekhez hasonlóan a KSH Könyvtár – a KSH-val közösen – ismét kinyitja kapuit a nagyközönség előtt a Kulturális Örökség Napjai alkalmából. 2022. szeptember 17–18-án (szombat-vasárnap) sok szeretettel várjuk az érdeklődőket a Czigler Győző által tervezett "Statisztikai Palotába", egy könnyed épületsétára, amelynek keretében a látogatók megismerkedhetnek a KSH és a könyvtár történetével, az olvasótermekkel, a tömörraktárral és a patinás főigazgatói irodával is. Sőt, ezen a hétvégén a könyvtár állományában található régi és ritka könyvek közül is bemutatunk néhányat. Valamennyi látogatónk számára ingyenes internethasználatot és 4 hónapos ingyenes beiratkozási lehetőséget is biztosítunk. Az épületséták a Hivatal főbejáratától indulnak, időtartamuk nagyjából 60 perc. A rendezvényre a +36-1-345-6392-es telefonszámon, illetve a csordas.katalin@ksh.hu e-mail-címen lehet jelentkezni. A program további részletei a Kulturális Örökség Napjai honlapján olvashatók.

A KSH Könyvtár a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

A könyvtár idén is részt vesz a Millenárison megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, amelyre szeptember 29. és október 2. között, immár 27. alkalommal kerül sor. A Könyvfesztivál időtartama alatt kiadványainkat 30–60%-os kedvezménnyel vásárolhatják, illetve rendelhetik meg a helyszínen és a könyvtárban egyaránt. Köteteink mellett tematikus térképmásolatainkból is válogathatnak az érdeklődők. A KSH Könyvtár standja a D50-es jelzetű lesz.

Megjelent a Nemzetközi Statisztikai Figyelő új száma

Tájékoztatjuk, hogy megjelent negyedéves elektronikus demográfiai, társadalmi és gazdasági szemléző folyóiratunk, a Nemzetközi Statisztikai Figyelő idei első, dupla száma, amely erről a linkről szabadon letölthető. Kérdéseiket, hozzászólásaikat örömmel fogadjuk az angelika.pasztor@ksh.hu e-mail-címen. Tartalmas böngészést kívánunk!

Megosztás a facebookon.Megosztás TwitterenVálasz küldéseLeiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Honlapunk